16 Nisan 2014 Çarşamba

Garnier Olia Amonyaksız Saç Boyası





Selam kızlar,
Saçlarının rengini değiştirmeyen kaç kişi kalmıştır şu dünyada ya da beyazlarını elinden gelse yolup atmak isteyen kaç kişi varız bilmiyorum. Fakat şunu öğrendim ki saç boyaları ile hatta saçlarımıza uygulattığımız boya harici açtırma, kırdırma gibi işlemlerle saçımızdaki bütün yağı yok edip yapısına oldukça büyük zararlar veriyoruz.

Saçlarım geçmiş nesillerden gelen ve gelecek nesillere aktaracağım beyazlarla doldu. Ufacık bir stres anımızda,kimyasal işlemler sonucunda ya da yaşlarımıza bağlı olarak bu beyazlarla hayatımızın her evresinde boğuşmak zorunda kalıyoruz. Ve çaremiz genellikle kuaföre gitmek ya da kutu kutu depoladığımız saç boyalarımızı her daim kullanmak oluyor.

Çok uzun yıllardan beri her çeşit, her renk, kimyasalı, bitkiseli derken bir ton saç boyası kullanmış biri olarak size ufacık bir tavsiyem olacak. Garnier Olia Amonyaksız Saç Boyası...
Saçlarımı siyah renge boyuyorum. Doğal siyahı tercih ediyorum. Hızlı uzadıkları için en fazla ayda bir kere saçımı boyamak zorundayım çünkü saçlarımdaki beyazlarım siyahla muhteşem bir zıt uyum içerisinde pırıldıyorlar... Amonyaklı boyaların ilk başta rahatsız edici kokusu ve saç diplerimde oluşturduğu sivilcemsi yaralar çekilmeyecek bir hal aldığında bitkisel boyalara başvurdum. Kuaförüm başta olmak üzere dediğim gibi bitkisel boyalarında çeşitli türlerini denedim ve bu seferde rengin akması ile siyah saçta bile renk farklılıkları oluştuğunu farkettim. Ve saç boyama süremi bir aydan daha kısa sürelere indirdim. Bitkisel denilse de içeriğinde bir çok kimyasalı barındıran bu boyalar saçlarımı yine mahvetti ve ben yine kestirmek zorunda kaldım. 
Yaklaşık 4 ay önce Gratiste yine herhangi bir markanın  hangi boyasını alsam diye düşünürken Garnier Olia Amonyaksız Saç Boyası ile göz göze geldik. Ve mutlu sonun başlangıcı bu boya ile oldu.
Şimdi gelelim Garnier Olia Amonyaksız Saç Boyasını incelemeye...
İçeriğinde %60 çiçek yağı ne ifade ediyor??
Yağ saç besinimizde olmazsa olmazımızdır. Saçımızın kökten uca kadar beslenmesi ve sağlıklı uzaması doğal yağlar sayesinde mümkündür. Fakat Garnier uzmanları bu yağların bir molekülle birleşerek saç rengini açtığını keşfetmesi üzerine saç boyasında farklı bir solukla pazara Garnier Olia Amonyaksız Saç Boyası ile yeni bir adım atmış oldular. Benim gibi Amonyak kokusu sevmeyenlere muhteşem bir haber oldu... 
Başka olumlu yönlerinden bahsedecek olursak. Garnier Olia Amonyaksız Saç Boyası hafif kremsi yapısı ile çok rahat uygulanabiliyor. Güzel kokular eşliğinde saç boyamak zevkli hale geliyor. Saç derinizde yanma, yara ya da sivilce gibi olumsuzluklar olmuyor. Beyaz kapatması %100 puan aldı benden. Parlaklık konusuna gelince bu konuda da çok başarılı buldum. Ve açık renk kullanan ya da saç rengini açacak olanlara iyi haber 3 tona kadar renk açabiliyor.
Benim için en olumlu yanı akmaması. Saçımı boyadıktan sonra geçen zamanda saçım uzamadan tekrar boya yapmak zorunda kalmıyorum. Dip boya yapıyorum. Saçım akmadığı için gayet kaliteli oluyor. Her ne kadar çiçek yağları, bitkisel içerik desekte içeriğindeki diğer kimyasallarla saçıma zarar vermemiş oluyorum.
Renk skalası gayet zengin 18 farklı renk seçeneği mevcut. Kutu içeriğine gelince; Oksidan krem, krem boya, ipeksi parlak bakım kremi ve eldivenleri mevcut. Gratislerde uzun zamandır indirimde fiyatı 15,90 TL yanında boya kabı ve boya fırçası hediyeside mevcut.
Kısacası canlar ben bu boyayı çok sevdimmm... Yumuşacık saçlarımla çok ama çok mutluyum.
Bir sonraki yazıma kadar şimdilik hoşçakalın. Hepinizi seviyorum. Hepiniz benim bebeklerimsiniz. :) 


5 yorum :

  1. Merhabalar,

    Bende saçlarımi siyah yapmak istiyorum. Daha once hic boyamadim saclarimi ve suan saclarim koyu kastane ama ben dogal bir siyah istiyorum. Garnier almayi dusunuyorum ama siyah alirsam cok dogal olmamasindan korkuyorum. O nedenle koyu kestane filan alsam daha dogal mi olur. Siz ne kullanuyorsunuz. Yardimci olursaniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle Bloguma Hoşgeldiniz.
    Saçlarınızın daha parlak ve doğal siyah görünmesi koyu kestane ile mümkün olmaz. Kestane siyaha yakın bir renk fakat daha yumuşak duruyor. Siyah rengi çok uzun zamandır kullanıyorum. Negatif yönlerini sayacak olursam.
    Vazgeçerseniz açtırması zordur. Akmaz renk. Akıtırlarsa şu an benim olduğum durum gibi kopma sorunları yaşarsınız.
    Saçlarınızda dalgalı bir yapı varsa azaltır, kıvırcık saçları dalgalı hale getirir. Yani şöyle düşünün sarı ya da platin nasıl uç bir renk ve saça zarar veriyorsa siyahta öyledir.
    Ve siyaha alışırsanız vazgeçmesi zordur. Başka bir renge boyasanızda tekrar siyaha geri dönersiniz.
    Pozitif yönleri ise asil durur, dikkat çeker
    Yaşınızdan daha olgun gösterdiği söylenir fakat bence bir sarı saçtan daha natural ve genç duruyor.
    Yüzünüzdeki tüm hatları belirginleştirir makyaj bile yapmanıza gerek kalmaz.
    Doğal bir siyah istiyorsanız normal siyah kullanın mavi siyah gibi renklere yönelmeyin oyuncak bebek saçı gibi duran mavi siyah rengidir,
    Boya markası konusunda ise Garnier Olia Amonyaksız Saç Boyası'nı tek geçerim.

    YanıtlaSil
  3. merhaba beyazları kapatma konusunda nasıl?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Ben çok memnunum. Problemsiz ve akmayan bir renk kullandığım için şimdiye kadar beyazlarımla ilgili bir problem yaşamadım. Fakat açık renklerinde akma yapar mı bilemem tabi .

      Sil
  4. merhaba. benim problemim boyaların saç dökmesiyle ilgili. 2 kez saçlarımı boyadım ve boyayı yıkarken saçlarımın yarısından fazlası elimde kalmıştı o kadar diyim.. sizce bu tarz amonyaksız boyaları mı tercih etmeliyim, yoksa organik boyaları mı? bi bilginiz var mı?

    YanıtlaSil

Fikriniz benim için çok değerli... Yorumlarınızı bekliyorum.