28 Haziran 2015 Pazar

Yves Rocher Güneşe Karşı Koruyucu Parlaklık Veren Yağ ve Yaşlanma Karşıtı Etkili Koruyucu Krem




Herkes şezlonglarda yerlerini ayarlamışken bir güneş koruyucu yazısı da benden gelsin istedim. Güneşin zararlı etkilerini ve bronzlaşırken yaptığımız hataları hepimiz biliyoruz. Güneş Kremlerinin koruyuculuğu ne kadar gerçek ve yararlı olsa da biz yine de kendimizi korumaktan asla vazgeçmemeliyiz.
Öğle saatlerinde güneşe maruz kalmamak, kendimizi şapka ve güneş gözlüğüyle korumak, eğer tatildeysek şemsiye altında veya gölge yerlerde zaman geçirmek hatta güneşe karşı doğru bir giyim tercih etmek bizleri ekstra koruyacaktır.
Buğday tenli olduğum için çabuk bronzlaşıyorum. Fakat bronzlaşmadan önce aşırı derecede kızarıp yanıyorum. Bu yüzden güneş koruyucu hatta faktörü yüksek bir güneş koruyucu tercih etmek durumundayım. Zaten özel bronzlaştırıcı  veya evde yapılan havuç yağı, zeytin yağı, kakao yağı gibi karışımları vücuduna sürüp kızartılacak patates gibi güneşin altına yatanlara hayret ediyorum. Nasıl oluyor cayır cayır yanmadan akşama kadar kıpırdamadan o sıcakta yatabiliyorlar biri bunu bana açıklasın. :)
Ürünün hedeflerine bakacak olursak;
İçeriğinde adını ilk kez duyduğum Tiare çiçeğinin özü ve parfümüyle, cildi nemlendirir ve Madagaskar Afloyası özleri ile cildi güneş ışınlarına karşı koruyup, onarır. UVA ve UVB ışınlarına karşı etkili bir koruma ile ciltte eşit bir bronzluk sağlar.
Ürün kullanımında iki saate bir yenilenmesi öneriliyor fakat etkili bir koruma için saatte bir yenilenmesi daha uygun olur diye düşünüyorum.
Bendeki etkileri gayet başarılı ve hedeflerinde anlatıldığı gibi oldu. Ürün içerik detayında anlatıldığı gibi suya ve tere dayanıklı değil ne yazık ki ben her suya girdikten sonra tekrar tekrar uyguladım. Yağ formunda olmasına rağmen cayır cayır yakıcı bir etkisi yok. Hafif yapışık bir hissi var fakat bu tüm bronzlaştırıcı yağlarda zaten hissedilecek. Çok rahatsız edici bulmadım. Kaliteli bronzluk sağlıyor. Yanma ve soyulma benim ilk tatil günlerimin kabusudur. Şu ana kadar bunu hiç yaşamadım. Cildi nemlendirmesi ve muhteşem kokusuna bayıldım. Kokusu oldukça yoğun ve çok çabuk kaybolmuyor. İçeriğindeki Tiare çiçeğinden evin her yanına koymak isterdim açıkçası. :) En beğendiğim özelliklerinden biri ise cildime sürdüğümde gerçekten satenimsi bir görüntü yaratıyor.
Kısacası ben bu ürünü sevdim. Bu yaz favorim Yves Rocher 30 KF Güneşe Karşı Koruyucu Parlaklık Veren Yağ olacak gibi görünüyor. Yakında Bioderma'nın Güneş Koruyucu Süt yorumumu da blogda bulacaksınız. Geçen yaz favorim olan bu sütün artıları ve eksileri sizlerle olacak.
Güneş Koruyucu diğer favorim;
Ürün hedeferinde Bitkisel Pro-Retinol sayesinde güneş ışınlarına maruz kalan cildin bronzlaşırken gençliğini korumasını hedefliyor. Bu ürününde içeriğinde Madagaskar Afloyası mevcut ve cildin güneş ışınlarına karşı kendini onarmasını ve korumasını sağlıyor. UVA ve UVB ışınlarına karşı cildi koruyarak derinlemesine nemlendiriyor olması da ürünün diğer hedeflerinden.
Ürünü tabi ki yüzümde kullanıyorum. Alnımdaki ve burnumdaki o ilk soyulmaları bu yaz hiç yaşamadım. Bronzlaştıktan sonraki gergin deri dolayısıyla yüzümde oluşan kırışıklıkları asla görmedim. Kremin nemlendirici ve koruyucu etkisi gerçekten iyi.
Her iki üründe dermotolojik olarak test edilmiş olup, içten ve gönül rahatlığıyla satın alıp kullanabilirsiniz.

www.yvesrocher.com.tr'den ve Yves Rocher Mağazalarından
Yves Rocher 30 KF Güneşe Karşı Koruyucu Parlaklık Veren Yağ'ı 31.90 TL'ye ve Yves Rocher 30 KF Yaşlanma Karşıtı Etkili Koruyucu Krem'i 35.90 TL fiyata satın alabilirsiniz.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere... 
Hoşçakalın.
Aslı


1 yorum :

Fikriniz benim için çok değerli... Yorumlarınızı bekliyorum.