27 Kasım 2015 Cuma

Tavsiye : Haftasonu için BoyFriend Rahatlığı




Merhabalar

Hafta içi işe giderken ister istemez giydiğimiz bizi sıkan, bazen bunaltan o şık ve göz alıcı kıyafetlerden sıyrılıp bu hafta sonunu boyfriend şıklığıyla geçirmeye ne dersiniz?
Son zamanların özgür modası erkek arkadaş veya eşlerimizin dolabından geçiyor. Özellikle tüm gün dışarıda geçirilecek alışveriş, arkadaşlarla buluşma, azıcık dolaşıp kafa dağıtma gibi aktivitelerin hepsinde rahatlıkla kullanabileceğiniz boyfriend tarzını denemediyseniz bir kez şans verin derim.
Bu akım sadece rahatlıkla günlük stil olarak değil ve genellikle karşılaşacağımız maskülen smokinlerle, bol ve yüksek bel kalın pantolonlarla, boydan çizgili gömleklerle hem iş yaşamına hem de gecelere imza atacak gibi görünüyor. Öncelikle şunu belirteyim; Bu tarz parçalar gece veya iş yaşamında kullanılıyorsa yüksek topuklu bir stiletto kesinlikle şart. Renk ile ilgili ise kesinlikle feminen renkler tercih edilmeli...


Peki boyfriend tarzında ne tarz parçalar kullanmalıyız.

Boyfriend jeanleri bilmeyenimiz yoktur. Genellikle bol başlayıp dar biten ve daha kısa paçaları olan bu jeanleri paçalarını kıvırarak kullanmak son zaman trendlerinden.
Boyfriend jeanleri kombinlerken dikkat edilmesi gereken tek husus erkeksi jeani kadınsı ve feminen detaylarla taçlandırmak olacaktır. Bunlara örnek verecek olursak stiletto ayakkabılar, bootieler ya da üzerine giyilecek şık bir gömlek hatta kolye, küpe gibi aksesuarları kullanmak yeterli olacaktır. Soğuk günlerde üzerine alacağınız uzun bir manto ya da palto şıklığınıza şıklık katabilir. Deri ceket ve boyfriend jean ikilisi ise genellikle benim tercihim. Genellikle takım elbiseleri tamamladığımız ceketlerde boyfriend jeanlerle günlük kullanımda muhteşem duracaktır.


Boyfriend jeanlerle bitmiyor tabi ki... Erkek arkadaşınızın ya da eşinizin dolabını şöyle bir karıştırırsanız hazine bulacağınıza inanıyorum. En azından ben öyle yaptım. Onun renk renk çeşitli ekose gömleklerini skinny jeaninizle kombinleyip gömleğin üzerine gelecek şekilde belinize takacağınız bir kemerle kombinleyebilirsiniz. Kemer vücut hatlarınızı belli edeceği için sizi kilolu göstermeyecektir.  Aynı şekilde kazaklar, tshirtler ve sweatshirtleride tayt ya da skinny jean ile kombinleyebilirsiniz. kazakların içerisine gömlek giyerek yaka ve şeritlerini kazağın üzerine çıkartabilir aksesuarlarla tarzınızı tamamlayabilirsiniz.


Boyfriend modasında yapılmaması gerekenlerde var tabi.. Boy friend jeanlerin üzerine giyilmemesi gereken tek şey bol erkeksi kıyafetlerdir. Bir sweatshirtl ile boyfriend jeani kombinlerseniz erkek arkadaşınızdan bir farkınız olmaz ya da ayakkabı konusunda çok spor tercihler yaparsanız tamamen maskülen bir hava yaratmış olursunuz. Kadın olduğunuzu unutmayın. İlla ki spor ayakkabı giyeceğim diyorsanız da ilkbahar yaz için converse ya da toms gibi ayakkabılar tercih edebilirsiniz. Kış içinse oxfordlar bulunmaz nimettir.

Çoğu zaman modaya ayak uyduramasam da böyle rahat tarzların gerçekten benim için yaratılmış olduğuna inanıyorum. Umarım sizde ipuçlarından kendi tarzınızı rahat bir şekilde yaratabilirsiniz. Haftasonu geçtikten sonra yeni yazım Blog Konuğumla Ropörtajım olacak. Yazılarımdan haberdar olmak için blogumu buradan çevrelerinize ekleyebilir, buradan ise blogumun instagram profiline ulaşabilirsiniz. Pazartesi günü görüşünceye dek mutlu ve güzel kalın.
Sevgilerimle
Aslı





1 yorum :

Fikriniz benim için çok değerli... Yorumlarınızı bekliyorum.