10 Ocak 2016 Pazar

Blog Konukları : Profesyonel Make Up Artist Yasemin Akbulut




Merhabalar,
Uzun bir aradan sonra küçük bir zaman dilimine yine blogumu sıkıştırıp, harika bir sohbeti sizlerle paylaşmak istedim. Aslında buralardayım. Bilgisayarımın serviste oluşu bir yana bir yandanda inanılmaz bir koşturma içerisinde olmamdan kaynaklı yazılarla ve blogla açıkçası ilgilenemiyorum. Bu yoğunluğu hallettikten sonra düzene geri dönünce sizleri bekleyen hali hazırda çok şey var...
Gelelim  konuğuma;
Dünyalar tatlısı Yasemin Hanım profesyonel make up artist... Uzun zamandır bu mesleği icra ediyor ve tüm merak edilenleri bu yazımda bizlerle paylaşmış oldu. Yani kısacası sizlere muhteşem bir yazı hazırladık. Makyaj ile ilgili merak ettiğiniz her detayı mutlaka öğreneceğiniz, keyifle okuyacağınız Ankara'dan İstanbul'a uzanan bu güzel ropörtajımıza buyrun o zaman...

Pembe Smokin : Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?
Yasemin Akbulut : 1973 Ankara doğumluyum.Evliyim ve 2 çocuk annesiyim. 1996
yılından bu yana makyaj sektörünün içindeyim.
Pembe Smokin : Makyaja olan ilginiz nasıl başladı ve kendinizi bu konuda nasıl geliştirdiniz?
Yasemin Akbulut : Makyaja ilgim lise yıllarında başladı.Bu konuda ünlü makyözleri
takip ediyordum hep… Ankara ve İstanbul’da aldığım profesyonel makyaj eğitimlerinden sonra 1997 yılında ilk stüdyomu açtım.Halen yurtiçi ve yurtdışında eğitim ve seminerlere katılmaya devam ediyor ve birikimlerimi zaman zaman yaptığım workshoplarda bu işe ilgi 
duyanlarla paylaşıyorum.


Pembe Smokin : İleride sizin mesleğinizi seçeceklere tavsiyeleriniz neler olur?
Yasemin Akbulut : İleride makyaj sanatçısı olmak isteyenlere şunu söylemek isterim ki; hiçbir zaman ben oldum demesinler, sürekli kendilerini geliştirsinler ve yenilikleri takip etsinler.
Pembe Smokin : Günlük ve gece makyajınızda kişisel tercihleriniz hangi ürünler ve markalardan yana?
Yasemin Akbulut : Günlük makyaj kesinlikle soft olmalı… Pastel tonlarda yapılmış sade
ve aydınlık bir makyaj gün içinde kendimizi iyi hissetmemizi sağlayacaktır. Gece makyajında ise daha çarpıcı bir makyaj tercih edilebilir. Gözlerde smokey eyes, elmacık kemiklerinde ışıltı tercih edilebilir. Kirpik ilavesi yapılarak bakışlar daha da etkileyici hale getirilebilir. Ben stüdyomda Kryolan markasını tercih ediyorum, profesyonel bir ürün olduğu için… Fakat günlük olarak kendilerine makyaj yapacak olanlar Nars, Make Up Forever ve Mac kullanabilirler.Bunlar amatör ürünler olduğu için sonrasında tazelemek gerekecektir.
Pembe Smokin : Makyaj yaparken en çok dikkat ettiğiniz ve özen gösterdiğiniz nokta nedir?
Yasemin Akbulut : Makyaj yaparken öncelikle cildin temiz olmasına çok önem veriyorum. Temiz cilde yapılan makyaj, cilde daha iyi adapte olur. Makyaj ciltte maske gibi durmamalı, bu yüzden ten makyajı benim için çok önemlidir. Kapatıcı ve fondöten gerektiği kadar uygulanmalı ve iyice cilde yedirilmeli, pudra da transparan tercih edilmeli ki kalıp gibi durmasın. Eyeliner ve allık da göz ve yüz tipine göre uygulanmalı ki ortaya doğru bir makyaj çıksın.
Pembe Smokin : Günlük Makyaj için önerileriniz nelerdir?
Yasemin Akbulut : Günlük makyajda en önemli detay doğallıktır.Günlük makyaj pastel
tonlarda sade ve soft olmalıdır.Ten rengine uygun likit bir fondöten ve transparan pudra üzerine pembeye dönük şeftali tonlarında bir allık ten makyajında yeterli olacaktır. Gözlerde de ten rengi ve toprak tonlarını kullanarak doğal bir gölgeleme yapılabilir. İsteğe göre ince bir eyeliner ve rimelle göz makyajı tamamdır.Ruj da yine doğal tonlarda ve mat tercih edilebilir.
Pembe Smokin : Kusursuz bir gece makyajı için nelere dikkat etmemiz gerekir?
Yasemin Akbulut : Kusursuz bir gece makyajı boy küpü gibi görünmeden etkileyici ve şık olmalıdır. Net bir eyeliner ve bol kirpik gözlere etkileyici bir bakış kazandırır.Elmacık kemiklerinde allığın üst kısmına uygulanan ince bir ışıltıda gece makyajına inanılmaz bir çekicilik verir.
Pembe Smokin : Sizce en sık yapılan makyaj hataları nelerdir?
Yasemin Akbulut : Benim çevremde en sık gördüğüm makyaj hatası; tene uymayan fondöten uygulamaları ve aşırı beyaz göz altı kapatıcıları…İşte böyle durumlarda o makyaj değil maske havası veriyor yüze…


Pembe Smokin : İyi bir makyajın püf noktaları nelerdir?
Yasemin Akbulut : İyi bir makyajın en önemli püf noktası öncelikle iyi temizlenmiş bir cilttir.Ve ten rengine uygun bir fondöten uygulamasıdır. Allık da mutlaka yüz şekline göre uygulanmalıdır.
Pembe Smokin : Fondöten seçimlerimizde nelere dikkat etmeliyiz?
Yasemin Akbulut : Fondöten seçiminde pek çok kişi zorlanıyor.Fondöteni almadan önce mutlaka yüzünüzün bir kenarında deneyin ki teninizle uyumlu bir ton seçebilesiniz.Yüzünüzde makyaj varsa boynunuzda da deneyebilirsiniz. Dekoltenizden farklı bir ton olmamalı kesinlikle…
Pembe Smokin : Mascara seçimlerimizde nelere dikkat etmeliyiz?
Yasemin Akbulut : Dolgunlaştırıcı, kirpik ilaveli ve daha uzun gösteren maskaralar tercih edilebilir.Fırçasının kirpiğe uyumlu, ergonomik bir yapısı olması da maskarayı daha kolay uygulamamızı sağlar.
Pembe Smokin : 2016 yılı gelin makyajlarında hangi renkleri tercih edeceksiniz? Bu yıl trendler neler?
Yasemin Akbulut : 2016’ da da gelin makyajında yine doğallık ön planda olacak.Gelinler bembeyaz gelinliklerin içinde taze, canlı ve dinamik görünmeliler. Bunun içinde en doğal tonlar seçilmeli koyu far ve kapatıcılardan uzak durulmalı. Bebeksi bir ten ve pembemsi elmacık 
kemikleri gelinlerin masumiyetini ve doğallını koruyacaktır.


Pembe Smokin : Gelin makyajında yapılan yanlışlar nelerdir?
Yasemin Akbulut : Gelin makyajında kullanılan koyu kapatıcılar ve farlar gelin makyajının doğallını bozuyor maalesef ve gelinlerin daha olgun hatta yorgun görünmesine sebep oluyor.
Pembe Smokin : Gelin makyajında prova ne kadar önemli sizce?
Yasemin Akbulut : Eğer hiç tanımadığınız bir uzmana yaptırıyorsanız düğün günüden önce bir prova yaptırabilirsiniz.Bu her iki taraf içinde iyi olabilir. Ama tarzını bildiğiniz ve beğendiğiniz bir uzmansa prova çok da gerekli değildir. Benim tarzımı bilerek gelen gelin adayları genellikle prova yaptırmıyorlar.


Pembe Smokin : Profesyonel ya da özel olarak uyguladığınız makyajlarda tercih ettiğiniz markalar neler?
Yasemin Akbulut : Gelin makyajında kalıcılık çok önemlidir.Gün içinde tazeleme olanağı olamayacağı için mutlaka profesyonel bir ürün tercih etmek gerekir. Bu yüzden ben 
Kryolan kullanıyorum.
Pembe Smokin : Amatör olarak evde uygulanan günlük yada özel makyajlarda hangi markaları tercih etmemizi önerirsiniz.
Yasemin Akbulut : Evde uygulanan günlük makyajlarda Mac, Nars, Make Up Forever, Max Factor gibi ürünleri tercih edebiliriz.
Pembe Smokin : 2016 Kış ve yaz için makyaj trendleri nelerdir?
Yasemin Akbulut : 2016 kış makyajında doğallık ön planda olacak. Kalın kaşlar, ışıltılı ciltler ,mat dudaklar… Eyeliner ve kirpikler gene revaçta olacak. 2016 yaz modasında ise naturel ten ve göz makyajı, mat, koyu bordo ve kırmızı rujlar revaçta…
Pembe Smokin : Makyaj konusunda biz birkaç basit taktik verebilir misiniz?
Yasemin Akbulut :  Günlük makyajınızda cildinizde çok önemli bir pürüz yoksa BB kremleri tercih edebilirsiniz. Gözleri daha iri göstermek için yukarı doğru açılarak sürülen kuyruklu bir eyeliner uygulayabilirsiniz. Kirpikleri hem üstten hem alttan rimelleyerek daha dolgun ve uzun kirpikler elde edebilirsiniz. Rujunuzun üzerine uygulayacağınız transparan bir pudra rujunuzu daha kalıcı yapacaktır.

Makyaj haricinde ipek kirpik ve kaş kontür uygulamaları da yapıyorsunuz. Bir kaç sorumda bu uygulamalardan gelecek. :)

Pembe Smokin : İpek kirpik uygulaması nasıl yapılıyor ve ne kadar kalıcı?
Yasemin Akbulut : İpek kirpik kullanıma göre 2 ay kadar kalıyor. Anti alerjenik yapıştırıcılar ile bire bir yapıştırılır.Ve 10  günde bir bakım yapılır. Çok sıcak su ve fazla nemlendirici kullanımı ipek kirpiğin ömrünü kısaltır. Rimel sürmezseniz ipek kirpikler daha uzun ömürlü olur.


Pembe Smokin : İpek Kirpik uygulamasının zararları var mı? Yaptıracaklar nelere dikkat etmeli?
Yasemin Akbulut : Doğru kullanırsanız ipek kirpik zararlı değildir. Çıkartmak istenildiğinde uzmanından yardım alınmalıdır.Kendi kendimize çıkartmaya kalkarsak kirpiklerimize zarar veririz.
Pembe Smokin : Kaş köntür uygulaması yaptıracaklar nelere dikkat etmeli?
Yasemin Akbulut : Kaş kontür uygulaması yaptıracaklar yaptıracakları uzmanın işin ehli olmasına dikkat etmeliler. Kullanılan ürünlerin tek kullanımlık olması ve hijyenik olması gerekmektedir.


Pembe Smokin : Kaş kontürü uygulamalarında kıl tekniği nedir? Kısaca bahseder misiniz?
Yasemin Akbulut : Kıl tekniği uygulaması çok doğal bir uygulamadır.Tamamen kendi kaşınız gibi bir görünüme sahiptir.Kendi kaş kıllarınız arasına çizilen çok ince çizgilerden oluşur.İşin ehline yaptırılırsa çok doğal ve kullanışlı bir sistemdir.


Pembe Smokin : Son olarak Cilt bakımınızda nelere dikkat ediyorsunuz ve bizlere tavsiyeleriniz neler olur?
Yasemin Akbulut : Cilt bakımında en önemli detay günlük temizliğinin yapılmasıdır.Ve her gün mutlaka  makyajın  iyice temizlenmesi gerekir.Göz ve çevresi ve yüze uygulayacağınız kremler cilt yapınıza uygun olmalıdır. Haftada bir cilt tipimize uygun bir maske ile cildimiz desteklemeyi de unutmamalıyız.

Yasemin Hanım'a bu değerli sohbeti ve  çok yoğun çalıştığı halde zamanını ayırıp sorularıma cevap verdiği için çok teşekkür ediyorum. Kendisi başta bahsettiğim gibi Ankara'da ikamet ediyor... Şanslı Ankara kızları bir yana belki İstanbul'da da bizlere yardımcı olabilir diye düşünüyorum. Kendisinin web sitesine buradan instagram hesabına ise buradan ulaşabilirsiniz. 
Umarım uzun bir aradan sonra bu bomba ropörtajı beğenmiş ve yararlı bulmuşsunuzdur. bilgisayarım servisten geldiği gün yeni sürprizlerle bende hergün blogumun başında olacağım. Blogumu çevrelerinize ekleyerek en yeni yazılarımdan haberdar olmak için buradan instagram hesabımı takip etmek için ise buradan buyrun.

Bir sonraki yazımda Görüşmek Dileğiyle...
Sevgilerimle
Aslı


6 yorum :

  1. Takipçileriniz için çok yararlı bilgiler... Değerli paylaşımlarınızı yakından takip ediyoruz. İçtenliklerimizle / www.BloggerAjans.com

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Mükemmel olmuş zevkle okudum:))

    YanıtlaSil

Fikriniz benim için çok değerli... Yorumlarınızı bekliyorum.