28 Haziran 2015 Pazar

Uni Care Kayısı Yağı içeren Göz Temizleme Diskleri



Göz makyajı temizlemek kadar zorlandığım, üşendiğim bir şey yok şu dünyada... Hem gözlerim hassas olduğu için yanıyor hem de çıkmadığı zaman zorluyorum tahriş oluyor. Maskara ve Eye Linerların kalıcı olanlarını arayıp bulup sonra da onları gözümden çıkartmak için uğraşıp duruyorum. 
Akşam eve geldiğimdeki yorgun halimle o makyajı temizlemek gayet zorluyor beni. Gratis alışverişlerimden birinde Uni Care Kayısı Yağlı Göz Temizleme Diskleri ile tanıştım. Makyaj temizleme mendillerinin disk pamuklar ile yapılmış ve ambalajı daha kaliteli olan versiyonu diyebilirim. Ambalajı kapaklı ve içerisindeki pamukların kurumasını engellemesi açısından Göz temizleme mendilinden daha avantajlı. Tam seyahatlerde kullanmak için yapılmış. Benim gibi tembellerin de evde kullanması için bulunmaz nimet. 
Kokusunu sevdim. İçeriğindeki losyon kayısı yağı ihtiva ettiğinden yumuşacık hissettiriyor. Kullanımında her iki gözün üzerine birer disk koyarak yaklaşık beş dakika kadar bekletmemiz söylense de ben normal silerek çıkartıyorum. Önerdikleri şekilde açıkçası hiç denemedim ve denemeyi de düşünmüyorum. Pamuğun büyüklüğü normal disk pamuklarla birebir olmasına rağmen benim için olumsuz olarak değerlendirdiğim birinci gözüme çarpan pamuğun çok ince yapılmış olması. Öyle ince ki fazla bir göz makyajında bir tanesi bir göze yetmeyebiliyor. Ayrıca diğer olumsuz tarafı ise üst katmandaki pamuklar nemliyken alt tarafta kalan pamukların çok ıslak olduğu gözüme çarptı. 


Temizlemesi iyi kuru kalmayan pamuklar gayet iyi temizlemesine rağmen o incecik disk pamuklar o kadar sert ki göz çevremi temizlerken canım yanıyor. 
Tekrar alabileceğim bir ürün değil ne yazık ki. Avantajları zamanı kısaltmak ve acil durumlarda işe yaraması fakat olumsuz olarak değerlendirdiğim tarafları çok olduğundan bir daha alacağımı sanmıyorum. Belki seyahatler için tercih edilebilir.
Komzetik marketlerde 12.5 TL'ye satın alabilirsiniz. 
Bununla birlikte ben evde kendi ıslak pamuklarımı yapıyorum. 
Benri'nin disk şeklinde aldığım pamuklarını bitmiş olan yatay konumda bir kabın içerisine koyup (bu kap ovex saç maskemin kabıydı) doğal hindistan cevizi yağı, kayısı yağı veya cildinize iyi gelebilecek farklı bir yağı dökerek pamukların iyice ıslanmasını sağlayıp kapağını kapatın. Emin olun çok daha sağlıklı ve kaliteli olacaktır. 

Bir sonraki yazımda 
Görüşmek Dileğiyle 
Sevgilerimle...
Aslı

2 yorum :

  1. Ben de bunun yeşil olanını almış memnun kalmamıştım üzerine aseton döküp ojelerimi temizlerken kullandım bitmesi için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mantıklı :) en iyisi kendi makyaj temizleme pamuğunu kendin yapmak zaten :)

      Sil

Fikriniz benim için çok değerli... Yorumlarınızı bekliyorum.