6 Temmuz 2015 Pazartesi

Blog Konukları : Özi'nin Makyaj Böcesi

Merhabalar,
Pembe Smokin Blog yepyeni bir kategori ile sizlerle... 
Her hafta bir blogger konuğum ile küçük bir sohbetle sizlere güzel bir post hazırlıyor olacağız. 
İlk hafta konuğum uzun süredir severek takip ettiğim Özi'nin Makyaj Böcesi Blogunun sahibi olan Özlem.
Bir sürü işinin gücünün arasında sorularım ve görsellerle uğraştırdım onu. Kendisi ile sizlere muhteşem bir sohbet postu hazırladık. 
Bakalım Özi ve ben ne dedikodular yapmışız ve Özi'nin Makyaj Böcesi'nin bloglar, makyaj ve hayatla ilgili bizlere tavsiyeleri neler olmuş?



Pembe Smokin:
Blog davetimi kabul ettiğin için teşekkür ederim. Mümkün olursa her hafta bir bloggerı blogumda ağırlamak istiyorum. Bu şekilde büyüyerek blog sevdasıyla yanıp tutuşan kocaman bir arkadaş topluluğu olabiliriz. Nezaketin için  teşekkür ederim.

Özi'nin Makyaj Böcesi: 
Öncelikle nazik davetin için teşekkür ederim. Benim için çok büyük bir zevk. Ne mutlu bana <3 Elimden geldiğince yanıtlayacağım sorularını.  ;) Hemen başlıyorum.

Pembe Smokin:
Seni kısaca tanıyalım... Seni de çok zorlamayacak şekilde kendini tek cümlede bile tanıtabilirsin.

Özi'nin Makyaj Böcesi:
Ben kendimi tanımadım ki 25 yıldır. (:D) Şaka bir yana kişisel yaşamımda çok duygusal, çoğu zaman zırlak... Blog hayatımda ise alışveriş canavarıyım. :D

Pembe Smokin:
Doğum tarihin?

Özi'nin Makyaj Böcesi:
12 Mart 1990 doğumluyum, Balık burcuyum. Zırlak olduğumu söylemiştim.

Pembe Smokin:
Güzellik bloggerı olmaya ne zaman karar verdin ve blog ismini nasıl buldun?

Özi'nin Makyaj Böcesi:
2011 yılında ilk internetten kozmetik alışverişi yapacağım yaz rengarenk ojeler düştü aklıma;
O numara senin, bu renk benim derken google'da aramalar yaparken blogları keşfettim..."Bende yazacağım." dedim. Çünkü zaten hep ilgim vardı kozmetiğe. Çok sevdiğim kardeş gibi benimsediğim iki arkadaşımın yanında gelişti olaylar ve beni inanılmaz desteklediler.
Blogumun ismi de ayrı hikaye;
Ben zaman zaman bebek gibi konuşup Özi'nin uyku böcesi, Özi'nin parfüm böcesi vs.. diye konuşup dururdum. Az önce bahsettiğim arkadaşlarımdan biri "Aaaa! Özi'nin Makyaj Böcesi" dedi ve blog ismim bu oldu.

Pembe Smokin:
Sence bir güzellik blogu/bloggerı nasıl olmalıdır?
Özi'nin Makyaj Böcesi:
En başta tabi ki kadın olmak bakımlı, temiz, tiril tiril olmayı gerektirir.(günlük yaşam koşturmacasında ne kadar becerebilirsek) Buna ek olarak bir güzellik bloggerı ise modern, kendini geliştiren, araştırmayı seven bir yapıya sahip olmalı bence.

Pembe Smokin:
Başarılı bir blogger olmak için neler yaptın? Senin için zorlukları neler oldu?

Özi'nin Makyaj Böcesi:
Pek başarılı görmüyorum kendimi, Çünkü blogu çok boşladım. :( Blog yazarken disiplin ve düzen kesinlikle şart. Kısacık bir dönem disiplinli ve düzenli şekilde blog yazıyordum, o kısa dönemde bile çok güzel dönüşler aldım. Keşke devam edebilsem.

Pembe Smokin:
Acemi bloggerlara tavsiyelerin neler olur?

Özi'nin Makyaj Böcesi:
Acemi bloggerlara tavsiye vermek ne haddime, Bende onlardan biriyim. :D Yeni başlayan diyelim. ;) 
Yeni başlayan bloggerlara tavsiyem mutlaka fotoğraf kalitesine dikkat etmeleri.
İzin verirsen bu hususu birazcık açmak isterim. Hepimizin profesyonel makinaları olacak diye bir kural elbette yok ama en azından çektiğimiz ürünlerin arka planlarını güzel düzenleyebiliriz. Onun dışında fotoğrafların ışık vs. gibi hususlarını düzeltmede kullandığım programlar mevcut... Şimdide mükemmel değil fotoğraflarım ancak blogda eski yazılarıma nazaran müthiş ilerleme var. :DBir de Türkçe'yi düzgün kullanmak... (Eskiden çok dikkat etmediğim bir noktaydı bu ama artık elimden geldiğince dikkat ediyorum.)

Pembe Smokin:
Çok klasik bir soru olabilir ama blog dışındaki hobilerin neler?

Özi'nin Makyaj Böcesi:
Zamanım hep sosyal medya ile geçiyor, sürekli Youtube'da videolar izliyorum. :D Artık bu benim hobim. Blogum baş tacım :D Onu söylemeden geçemeyeceğim. Onun dışında DIY projeleri (Do it yourself/kendin yap) yapmaktan çok zevk alıyorum. Müzik olmazsa olmazım. Kitap okumayı çok boşladım bu da en büyük vicdan azabım.:(

Pembe Smokin: Bir güzellik bloggerı ile sohbet ederken ondan tavsiyeler almamak olmaz... Makyaj malzemelerinden olmazsa olmazın hangisi? (Maskara,allık...vs)

Özi'nin Makyaj Böcesi:Bu zaman zaman değişkenlik gösterebiliyor, o dönem yüzümde nereye kafayı taktığımla alakalı.:) Bazen göz altlarıma takıyorum ve "Kapatıcısız asla!" diyorum. Bazen allıklara kafayı takıyorum. Son dönemlerde sorarsan kirpik kıvırıcım ve maskaram (Şu sıralar en sevdiğim Maybelline Black Drama)

Pembe Smokin: Peki kişisel bakımda olmazsa olmazın nedir?

Özi'nin Makyaj Böcesi: Kişisel bakıma vücut ve saçlarıda katarsak kısaca şöyle yanıtlayabilirim; Kesinlikle olmazsa olmazım Roll-On deodorantlar (Sanırım herkes için böyle :D), Roll-Onn'da şu sıra Adidas'ı severek kullanıyorum.Saçlarım için mutlaka nemlendirici bir ürün, genellikle de saç serumu favorim ise Avon Advance Techniques DailyShine. yüzüm içinse yüz temizlemede yardımcım olan silikon pedler(Avon, Watsons, Loreal) veya süngerler (Ecotools)


PembeSmokin: Gelelim saçlara... Saç bakımında en çok tercih ettiğin marka ve ürün nedir?
Özi'nin Makyaj Böcesi: Ürün Grubuna göre değişir; Şampuan ve Saç Kremi olarak çoğunlukla Yves Rocher (Temiz içerikli oldukları için)Dediğim gibi banyodan çıktıktan sonra uyguladığım serumum her daim vardır. Arada bir maske yapmayı çok seviyorum. Bunun içinse Moshos Garden ürünlerini tercih ediyorum. Şu sıralar Dove çok iddialı bir seri çıkardı. Aldım onu deniyorum bakalım. Saçlarım son zamanlarda Loreal Sun Kissed Jelly yüzünden hayli kurudu. Toparlamaya çalışıyorum. :)Bir de unutmadan yine Moshos Garden'ın yağlarını kullanıyorum. Vitaminli bir maskemde var onu uyguluyorum arada sırada ;)


Pembe Smokin: Makyaj malzemelerinde en çok tercih ettiğin marka ve ürün nedir?

Özi'nin Makyaj Böcesi: Makyaj Malzemelerimde en fazla The Balm ürünlerini kullanıyorum. Hemen hemen her allığı, far paleti vs. gibi ürünlerini denedim. Çok memnunum. Denemediğim bazı ürünleri var onları da merak ediyorum. :)


Pembe Smokin: Cilt bakımında en çok tercih ettiğin marka ve ürün nedir?

Özi'nin Makyaj Böcesi: Cilt Bakımımda kullandığım sabit bir marka yok ancak son zamanlarda Neutrogena'nın ürünlerini beğeniyorum.


Pembe Smokin: Alışveriş rutininde genellikle ihtiyaç dahilinde mi alışveriş yaparsın yoksa zevk için mi?

Özi'nin Makyaj Böcesi: Sence..? :D Söz konusu kozmetikse gözüm dönüyor. Watsons, Gratis, Yves Rocher gibi mağazalarda kendimi kaybediyorum. Dış dünyaya karşı algılarım kapanıyor. Ciddiyim. :) Yeni bir ürün alırken de kendimi "Bloga yazarım." diye kandırıyorum hep, aman siz böyle yapmayın.

Pembe Smokin: Özinin çantasını karıştırsak bir güzellik bloggerı olarak çantanda neler buluruz? (Kısaca ürünlerdende bahsedersen mutlu olurum.)

Özi'nin Makyaj Böcesi: Genel manada çantamda olmazsa olmazım ıslak mendil ve kağıt mendil, Makyaj çantam yanımda olmasa dahi bu ikisi mutlak bulunur. Makyaj çantamda ise her ne kadar kullanmaya üşensem de yağ emici mendiller, mutlaka lip balm ve pudra bulunur. Gerisi o gün makyajımda kullandığım ürünlerdir.



Pembe Smokin: Ve son soru geleceğe yönelik planların neler?

Özi'nin Makyaj Böcesi: Geleceğe yönelik planlarımda, iş hayatımı rayına oturttuktan sonra elimdeki tüm ürünlerin yazılarını yazmış bulunmak :D Düzenli bir blog yazarı olmak gibi çeşitli projelerim var.


Yapmış olduğumuz bu güzel sohbet için Özi'me binlerce teşekkür ediyorum. Blogunu severek takip ediyorum.
Kendisi hem nezaketli ve naif hemde benim gerçek anlamda başarılı olarak nitelendirdiğim bloggerlardan.
Özi'nin  bloguna www.ozininmakyajbocesi.com adresinden ulaşabilirsiniz. Bir sonraki hafta yeni blogger
konuğumla pazartesi günü burada olacağım.

Sevgilerimle
Aslı




5 yorum :

  1. Merhaba tatlım çok güzel bir söyleşi olmuş :) severek okudum bende konunun olmayı çok isterdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar tatlım. Bende seni konuğum olarak ağırlamayı çok isterim. Detaylar için instagram directten konuşalım öpüyorum kocaman.

      Sil
  2. Harika bir söyleşiydi kuzum, çok mutlu oldum... Bir dahakine ne yapalım biliyor musun :) Whatsapptan sohbet :D

    YanıtlaSil
  3. Aynen aynen ben sana mail olarak numaramı göndereyim. :) hatta alışveriş yogaları düzenleyelim hahaha belki paramız cüzdanımızda kalır o zaman. Ya birbirimizi durdururuz ya da gaza getiririz. :) Çok mutluyum senin gibi muhteşem bir arkadaşım olduğu için. Tekrar teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. mmerhaba banada buyrun lutfen gultasarim.blogspot.com

    YanıtlaSil

Fikriniz benim için çok değerli... Yorumlarınızı bekliyorum.