23 Ağustos 2015 Pazar

Blog Konukları : Butik Cadde




Merhabalar, 
Bir Pazartesi sendromunuzu daha hafifletmek amacıyla yeni bir blog konuğum ile buradayım. Havalarda hafif serinlemişken Pazartesi gününü mis kokan bir kahve ile hafifletmek isteyenlere Blog konuğumla birlikte eşlik ediyoruz. 
Şimdiye kadar her hafta Blog Konuklarım'da davetlilerim bloggerlar oldu. Bu hafta ise blog konuğum bir İnstagram butiği olan "Butik Cadde" nin sahibi Ayşen. Kendisi ile butiğinden alışveriş yaptığımda tanıştık. Alışveriş haricinde ona blogumdan bahsettiğimde ilgisiz kalmadı. Ve bende onu blog konuğum olarak davet ettim. O kadar yoğunluğunun arasında teklifimi reddetmediği ve günlerce sorular ve resimlerle uğraşma nezaketini gösterdiği için buradan kendisine çok çok teşekkür ediyorum. 
Bakalım Ayşen'in güzelliğe, modaya ve hatta ileride butik açmayı düşünenlere dair bize verdiği tavsiyeler ve tecrübeleri neler olmuş?

Pembe Smokin : Kendini bize kısaca tanıtabilir misin?
Butik Cadde : Üniversiteyi bitirip Master yaptım. 12 yıl özel bir ihracat firmasında ithalat – ihracat müdürü olarak çalıştım. Kızım Asya doğduktan sonra çalışmayı bıraktım. Yakınlarım bana masterli anne der. :)
Pembe Smokin : Doğum tarihini ve nerede yaşadığını öğrenelim birde?
Butik Cadde : 23.09.1980 yılında İstanbul’da doğdum ve hala İstanbul’da yaşamaktayım.
Pembe Smokin : İnstagram Butiği açmaya ne zaman karar verdin ve Butik isminin bir hikayesi varsa bizimle paylaşabilir misin?
Butik Cadde : Hem Asya ile ilgilenip hem de bir şeyler üretmek istedim. Tekstilci yakınlarımın da teşvikiyle bu işe başlamaya karar verdim. Butik ismi doğaçlama oldu aslında bir gün Bağdat Caddesinde bu yeni işimden bahsederken, birden aklıma "Butik Cadde" ismi geldi.
Pembe Smokin : Eskiye nazaran instagramdaki butikler oldukça arttı sen eski bir butik sahibi olarak bunun seni nasıl etkilediğini düşünüyorsun?
Butik Cadde : Bu işe ilk başladığımda daha az takipçiyle daha verimliydim ancak şuan 167 K takipçi sayısı için şu anki verim oldukça zayıf. Tabii yaz ayı da sezon olarak ölü bir sezon.
Pembe Smokin : Butiğini başarılı buluyor musun? Bunun için neler yaptın ya da sana zorlukları neler oldu?
Butik Cadde : Dışardan bakıldığında internet aracılığıyla oturduğumuz yerden satış yapıyormuşuz gibi görünse de, oldukça yorucu ve tempolu bir iş. Özellikle de zaman sınırı koymak çok zor olduğu için, gecesi gündüzü olmayan bir iş..
Pembe Smokin : İlişki durumun nedir? Butik genellikle dışarıdan gece gündüz çalışma gerektiren ve insanların mesajlarına, sorularına devamlı cevap vermeni gerektiren bir iş gibi görünüyor. Bu ilişkini nasıl etkiliyor? Sosyal ve ilişkideki zorlukları neler?
Butik Cadde : Beş yıllık evliyim ve işin en zor yanı da sosyal ilişkiler. Eşim ikinci plana atılmaktan oldukça şikayetçi. Sürekli telefonla iletişim halinde olunca inanın arkadaşlarımla buluştuğumda bile kimseyle kaliteli sohbet edemiyorum. Çevremdekiler de dolasıyla bu durumdan çok şikayetçi. Telefona yapışık yaşadığım için etraftan da baya tepki alıyorum.
Pembe Smokin : Takipçi sayının büyümesi için nasıl çalışmalar yaptın? Yeni butik açacaklara tavsiyelerin neler olur?
Butik Cadde : Takipçi sayımı arttırmak için ilk 1 sene gece-gündüz instagramda aktif olarak çalıştım. Büyük sayfalara ücretli reklam vererek sayımı arttırdım. Yeni butik açan arkadaşların yüksek sayılara ulaşmaları biraz daha zorlaştı sizin de dediğiniz gibi butiklerin sayısı her geçen gün artıyor. Butik takipçilerini memnun edecek şekilde düzgün çalışmalarını , güven kazanmalarını ve dürüst satıcı olmalarını öneririm.
Pembe Smokin : Tercihlere ve sattığın ürünlere baktığında bu sene tercih edilen stiller neler?
Butik Cadde : Bu sene en çok tercih edilen dantel detaylı ürünlerdi. Kışın da daha çok nubuk ve süet kumaştanbluzler, etnik desen bol paçalı pantolonlar, astarsız ince trenchler vitrinlerde ön planda .
Pembe Smokin : Gelelim güzelliğe kokoşluğa dair sorulara... Kişisel Bakımında olmazsa olmaz dediğin bakım ürünleri nelerdir?
Butik Cadde : El ve tırnak bakımına çok önem veriyorum. Flormar Optic white French manikür sevenlere tavsiyemdir. Ayrıca Sally Hanson ürünlerini çok beğeniyorum. Yazın kokusundan vazgeçemediğim Victoria’s Secret Body Mist , kışın Mademoisell Coco Chanel


Pembe Smokin : Cilt Bakımında olmazsa olmaz dediğin bakım ürünleri nelerdir?
Butik Cadde : Yaklaşık bir senedir kullandığım ve hayatımda ilk defa kremlerin işe yaradığını, cildimi gerçekten nemlendirerek, pürüzsüz yaptığını düşündüğüm organik bir ürün olan Gratie Marka cilt bakım ürünlerinin maske , peeling, yüz temizleme jeli, göz kremi ve yüz kremini kullanıyorum ve artık benim ürünlerim bunlar diyorum.


Pembe Smokin : Saç Bakımında olmazsa olmaz dediğin bakım ürünleri nelerdir?
Butik Cadde : Saçım için bugüne kadar hiç memnun olduğum bir ürün olmadı ne yazık ki! Aşırı kuru ve dökülen saçlara sahibim ve bunlara hala çare bulmuş değilim. Bu konuda sizin öneriniz varsa bana yardımcı olmanızı isterim.


Pembe Smokin : Makyaj malzemelerine gelelim birde… Hangi makyaj malzemesini sürmeden asla dışarı çıkmazsın?
Butik Cadde : Ağır makyaj yapmıyorum. Guerlain Terracota favorim, genelde sadece bir allık ve rimel benim için yeterli oluyor..
Pembe Smokin : Makyaj Malzemelerinde en çok hangi markayı tercih edersin?
Butik Cadde : Çok fazla makyaj malzemesi tüketmediğimden aldığım zaman kaliteli ürünler almayı tercih ediyorum. Rimelde Este Lauder ve C. Dior  allık olarak Guerlain ve ruj olarak yine Estée Lauder ve C. Dior kullanıyorum.
Pembe Smokin : Aldığına pişmanlık duyduğun kozmetik ürünleri hangileri?
Butik Cadde : Sephora’ya ilk geldiğinde Benefit ürünlerinin albenisine kapılıp birçok çeşidini almıştım ancak hiçbiri tam anlamıyla kullanılamadı ve şuan çöp.
Pembe Smokin : Alışveriş rutininde tercihin eksik olanları almak mı yoksa deli dolu doyasıya alışveriş yapmak mı?
Butik Cadde : Fuzuli alışveriş yapmayı sevmem ve genelde ihtiyaç duyduğum şeyleri alırım. Ama beni çok cezbeden bir şey görürsem alamadan da duramam.
Pembe Smokin : Sen bir butik sahibiyken instagramda başka butiklerden alışveriş yapıyor musun?
Butik Cadde : Instagramdan Ayakkabı ve aksesuar alışverişi yapıyorum. Henüz başka bir butikten kıyafet almadım çünkü tekstilin içinde olunca bir doygunluk oluyor.
Pembe Smokin : Hobilerin neler?
Butik Cadde : Pilates bana huzur veren bir spor ve stresten kurtulmak için en iyi seçeneklerden biri.
Pembe Smokin : Ayşen'in çantasını karıştırsak çantasında neler buluruz? 
Butik Cadde : Allığım , rujum ve törpüm mutlaka çantamda olur.
Pembe Smokin : Cilt bakım, zayıflama saç bakım ... vs. Uygulamış olduğun doğal kürlerin var mı? Varsa bizimle paylaşabilir misin??
Butik Cadde : Sabahları soda ile yüzümü yıkarım ve nadiren ballı maske yaparım.
Pembe Smokin : Giyiminde marka takıntın var mı? Ne tarz giyinmeyi seviyorsun?
Butik Cadde : Marka takıntım hiç yok ama rahatlık takıntım var.. Şık olmak uğruna rahatsız kıyafetlerle asla dolaşamam  . Genelde sade ve rahat kıyafetler tercihim.
Pembe Smokin : Ve son soru… Geleceğe yönelik planların neler?
Butik Cadde : Şimdilik herşey umduğum gibi yolunda gidiyor. İşimle ilgili bir büyüme olabilir ileride ama zamana bırakıyorum bunu.  Öncelikle hedefim duyarlı,saygılı, sevgi dolu ,sosyal bir kız çocuğu yetiştirmek.

Ayşen'e bu güzel cevaplar için tekrar teşekkür ediyorum. Bu güzel sohbet umarım sizlere de yararlı olmuştur.  Kendisinin mağazasını ziyaret etmek isterseniz buradan ya da butik_cadde kullanıcı adı ile Butik Cadde'ye ulaşabilir, yeni ve sınırlı sayıda olan şık parçaları kaçırmamış olursunuz. 
Benimde yeni yazılarımdan anında haberdar olmak için buradan blogumu izlemeye alabilir, buradan da İnstagram hesabımı takip edebilirsiniz. 
Blog Konuğum olmak isterseniz bana pembesmokin@gmail.com ya da blogumda bulunan iletişim formundan ulaşabilirsiniz. 
Bir sonraki blog konuğum ile hazırlıklara başlamışken... Sizlere muhteşem bir hafta geçirmenizi dilerim...
Sevgilerimle
Aslı





1 yorum :

Fikriniz benim için çok değerli... Yorumlarınızı bekliyorum.