23 Ağustos 2015 Pazar

Cilt Alt Tonu Nedir? | Nasıl Belirlenir?


Bazen yüzümüze ya da cildimize herhangi bir renk tonunu seçerken yakıştıramayız. Açık ten rengine sahip olduğumuz halde sarı saç bize yakışmaz ya da giymiş olduğumuz bir kıyafet ten rengimizi solgun gösterir. Takılar içinde aynı şey geçerlidir. Bazı ten renklerine altın ve tonları daha çok yakışırken bazılarına ise gümüş çok daha canlı ve güzel durur.
Cilt Alt tonu ten rengi ile çok fazla karıştırılıyor. Cilt alt tonu kavramı, esmer, sarışın, kumral ya da buğday ten rengi diye adlandırdığımız durumdan biraz daha farklıdır. 
Peki Nedir Bu Cilt Alt Tonu?
Cilt alt tonu cildimizin makyajsız halidir diyebiliriz. Cilt alt tonu üçe ayrılır. "Warm" (sıcak) "Cool" (soğuk) ve "Neutral" (nötr)  
Cilt alt tonumuzu bilmezsek yanlış tercihler yapabiliriz. Saç rengimizde, kıyafet seçimlerinde, takı seçimlerinde ve özellikle makyaj malzemelerinde...
Genellikle yabancı marka makyaj ürünlerinin çoğunda tonların önlerinde N, W, C gibi harfleri görmüşsünüzdür. Bazılarında ise NC ve NW yazar bunlarda doğal soğuk ve doğal sıcak anlamındadır. 
Cilt alt tonumuzu Nasıl Belirleriz?
Cilt alt tonunu belirlemede en bilindik yöntem koldaki damarlara bakmaktır. Fakat ben bunun tam anlamıyla doğru bir sonuç vereceğinden emin değilim. Kendimde bu yöntemle cilt alt tonumu keşfedememiştim. Yine de biraz bahsetmek istiyorum. 
Gün ışığında kolumuzda damarların yoğun olduğu herhangi bir bölgeye baktığımızda damarlarımız Mavi görünüyorsa "Soğuk" yani "Cool" Cilt alt tonuna sahipsiniz, Eğer damarlar Yeşil görünüyorsa "Sıcak" yani "Warm" Cilt alt tonuna sahipsiniz ve son olarak damarlar Yeşil ve Mavi arasında bir renkteyse "Neutral" yani Nötr Cilt alt tonuna sahipsiniz demektir. 
Cilt alt tonunu belirlemenin bir başka yolu;
Altın yüzük mü taktığınızda cilt renginiz daha canlı görünüyor yoksa gümüş yüzükler mi cildinizi daha canlı gösteriyor? Düşünün. Eğer Altın cildinizi daha canlı gösteriyorsa Warm Cilt alt tonuna, Gümüş daha iyi görünmenizi sağlıyorsa Cool Cilt alt tonuna sahipsiniz demektir. 
Yine beyaz ışık veya gün ışığında ayna karşısında elinize bir A4 kağıdı alarak cilt alt tonunuzu belirlemeniz mümkündür. İlk olarak yüzünüzü soğuk bir suyla yıkayın. Bu kan dolaşımını hızlandıracağı için daha net bir renk belirlemeniz mümkün olacaktır. Aynaya bakın. Kağıdı yüzünüzle paralel olarak yan yana tuttuğunuzda. Cildinizde Maviye çalan bir renk oluşuyorsa Cool cilt alt tonuna sahipsiniz, sarımsı bir şekilde yüzünüz parlıyorsa Warm cilt alt tonuna sahipsiniz demektir. 
Kıyafetlerinizde kendinize yakıştırdığınız renkleri bir gözden geçirin. Cildinizi en canlı gösteren, boğmayan, soldurmayan renkler hangileri? 
Yeşil, Sarı, Şeftali gibi renkler size yakışıyorsa Warm cilt altonuna, mavi, mor, pembe gibi renkler size yakışıyorsa Cool cilt tonuna sahipsiniz demektir. 
Ben cilt alt tonumu resim düzenleme programı olan "Photosop" ile belirledim. Bazı resim düzenleme programlarında damlalıklı renk belirleme aracı mevcuttur. Güneş ışığında ve tamamen makyajsız olarak çekilen bir resminizi bu programa atıp damlalıkla cildinizin herhangi bir bölgesine gelip rengi belirleyin. Damlalık sizin yüzünüzde Sarı ve tonlarını mı seçti yoksa mavi ve tonlarını mı? Buna göre cilt alt tonunu belirlemek bana daha mantıklı geldi.
Çoğumuz cilt alt tonunun ne olduğunu nasıl belirlendiğini biliyoruz. Fakat ben bilmeyenler için ya da yeni metodları öğrenmek isteyenler için bu yazıyı yazmak istedim. İnanın cilt alt tonu en çok fondöten seçiminde işe yarıyor. Çünkü fondöten makyajın kralıdır bana göre ve o yanlış seçilirse tüm makyaj yanlış olarak ilerler o yüzden bilmeyenler bir an önce cilt alt tonunu belirlemeli ve seçimlerini ona göre yapmalı.
Yazılarımı yakından takip etmek için blogumda buradan izleyicim olabilirsiniz.
İnstagramda paylaşımlarımdan haberdar olmak için beni buradan takip edebilirsiniz. 
Bir sonraki yazımda görüşmek üzere
Sevgiler
Aslı

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Fikriniz benim için çok değerli... Yorumlarınızı bekliyorum.