1 Eylül 2015 Salı

Blog Konukları: Evin Tek Kızı Mona



Merhabalar Kızlar,

Gün geçmiyor ki bir blogger konuğunu daha yetiştiremeyip yarına sarkıtayım... Çok üzgünüm bunun için. Hep konuklarım düzenli çalışıyor... Ya ben! Ben düzenli olamadım bir türlü. Gerçi şimdi yeni bir heyecanın arifesindeyiz. İstanbul'da blogger olmaya kalbini vermiş ve aynı dili konuşan canım güzellik bloggerları ile muhteşem bir etkinliğe imza atmaya hazırlanıyoruz. Bu yüzden o yoğunlukla blog tabi unutuldu bir iki gün. İnstagram ya da sosyal medyanın herhangi bir aracından devamlı konuşup can ciğer kuzu sarması arkadaş olan bizlere böyle bir organizasyon gerekli diyerek sıvadım kolları. Bakalım nasıl olacak... Etkinlik sonrası tüm detayları sizlerle paylaşıyor olacağız. 
Gelelim bu haftaki konuğuma; Kendisi çiçeği burnunda yeni bir blogger. Hep tecrübeleri konuşmaktansa biraz da yeni blogger olmanın inceliklerini ve zorluklarını öğrenelim diye düşündüm. Çoğumuz geçtik bu yollardan. Bazılarımız bunun için cesaret edemiyor... Belki yol gösterici olur...
Blogunun ismi senbenvehayat fakat ben onu instagramda Evin Tek Kızı Mona olarak tanıdığım için öyle hitap edeceğim...
Bakalım Evin Tek Kızı Mona bizlerle bloguna ve hayata dair neler paylaşmış???


Pembe Smokin : Kendini bize kısaca tanıtabilir misin?
EvinTekKızıMona : Merhaba ben Selma namı diğer Mona ; kimlikte 23 yaşında ruhen daha çocuk olan çok konuşan ve  çok yazan tez canlı bir hemşireyim.İkizler burcuyum ve çogu özellini taşırım maalesef ... Evcimen karakterliyim. Okumayı çok severim ve her şeyi okurum :) Kitaplarım olsun başka bir şey istemem diyeblirim.Bir  evin tek kızıyım ve  en büyük çocuguyum .Yeni mezunum diyebilirim hemşireliği bitirdikten sonra formasyon eğitimi aldım ve şimdi bir ögretmen adayıyım. Bunun dışında başka bir bölüm daha okudum ve üç meslegi yapabilme yetkim olmasına rağmen diplomalı bir ev kızıyım. İş görüşmelerine katılmanın ve KPSS maratonuna çalışmanın dışında yemek yapmaya bayılırım. Kozmetik ve bakım üzerine bir blog açmasaydım kesin  bir yemek blogu açardım.
Pembe Smokin : Doğum tarihini ve nerede yaşadığını öğrenelim birde?
EvinTekKızıMona : 2 haziran 1992 ‘de dogdum ve kocaeli’de yaşıyorum.Aslen Safranboluluyum
Pembe Smokin : Güzellik bloggerı olmaya ne zaman karar verdin ve Blog isminin bir hikayesi varsa bizimle paylaşabilir misin
EvinTekKızıMona : Aslında uzun süre blog yazısı okuduktan ve video izledikten sonra bende yapabilirim diye yaşam blogu açmaya karar verdim.Yaşama dair herşeyin olacağı bir blogdu alımdaki.Ama yazmaya başlayınca yaşam blogu yerini kozmetik ve bakım bloguna bıraktı. Sanırım kozmetik ve bakım blogu yazmak daha çok hoşuma gitti. Şimdilerde sadece kozmetik ve bakım üzerine yazılar yazıyorum ama ileride blogumu bir yaşam blogu haline getirebilir ve yemek,moda çocuk  gibi konular üzerine yazılar da yazabilirim ama şimdilik sadece kozmetik ve bakım yazıları olacak.(evlendikten sonra yaşam blogu olmam söz konusu olabilir onun içinde daha yüzyıl var ) Blog adımın hikayesi de bu zaten :) Blog adım http://senbenvehayatblogspot.com karşılıklı iki kişinin hayatta ki her şey  üzerine konuşmaları,sohbetleri yer alacaktı.Yazılarımda okuyucuyla sohbet etmeyi o şekilde yazmayı amaçlamıştım.Şimdi de ona yakın bir üslupla yazmaya çalışıyorum zaten.
Pembe Smokin : Yeni Bloggerlara ya da blogger olmak isteyenlere tavsiyelerin neler olur?
EvinTekKızıMona : Blog yazmak zaman isteyen  bir hobi ve zaman ayırabilmek içinde yazı yazmaktan  zevk almalısınız. Sadece bir şeyler bekleyerek yazı yazamazsınız. Okunmanız yada bir yerlere gelmeniz uzun zaman alabilir. Sadece hediye için yazı yazmayın. Hayal kırıklığına uğrarsınız ve bırakırsınız.. Okunmak yorum almak takip edilmek güzel bir şey ama insanların yazdıklarınızdan faydalanması ve gerçek şeyleri yazmanın verdiği haz daha güzel. Bir heves için yazı yazmaya 
başlamayın iyi  düşünün ve ona göre davranın. Okumanız ve yeni şeyler öğrenmeniz gerektiğini 
unutmayın. İnsanlara doğru şeyleri aktarmak ve güvenilir olmak takipçi sayısından çok daha önemli.
Pembe Smokin : Kendini başarılı bir blogger olarak görüyor musun? Bunun için neler yaptın ya da sana zorlukları neler oldu?
EvinTekKızıMona : Başarılı bir blogger olmaya çalışıyorum. Eskisine göre daha başarılıyım diyebilirim. Resimlerime daha çok  özen gösteriyorum ama bu konuda daha çok çalışmam gerektiğini biliyorum. Hayalimdeki her şeyi yapamadım tabi ki. Blog şablonumu değiştirmem gerekli bu 
konuda teknik bilgim yok. Ayrıca şablonumla ilgili bir sıkıntı var ve düzeltebilecek birini 
bulamadım ne yazık ki... Bunlar için çevre yada para gerekli ve  her ikisi de şu anda sahip olduğum 
şeyler değil. Haliyle şablonum  o şekilde kaldı. Yazılarımın özgün olmasına çok özen gösteriyorum 
ve bir ürünle ilgili yorum yapmak için en az 2 hafta ürünü  kullanmaya özen gösteriyorum. Bu 
şekilde dogru bilgi verebileceğimi düşünüyorum. Ayrıca başka bloggerların yorumlarını da takip 
ediyorum ama objektif olarak kendi yorumlarımla yazımı yazıyorum.
Pembe Smokin : Kişisel Bakımında olmazsa olmaz dediğin bakım ürünleri nelerdir?
EvinTekKızıMona : Bu sorunun cevabı kesinlikle duş jelleri. Ben tam bir su ördeğiyim, Banyo yapmayı ve duş ürünlerini çok seviyorum.Sabun kullanmayı da çok sevsem de duş jeli kullanmadan yapamıyorum.Her gün duş alıyorum ve çok terleyen biri olmadığım içinde deodorant vb kullanmasam da oluyor ama temiz olmam için yada o şekilde hissetmem için duş jeli ile temizlenmem şart. 


Şu anda Watsons da satılan Hindistan cevizli duş jelini kullanıyorum ve kokusuna bayılıyorum.Çok güzel köpürüyor ve cildi kurutmadan güzelce temizliyor. Kokusu yaz için çok uygun hafif bir Hindistan cevizi kokusu ve sizi baymıyor tavsiye ederim. Bitmek üzere olduğu için de Hobby duş jelini aldım. Bunun kokusu da  harika. Daha önce başka bir çeşidini almış ve çok 
memnun kalmıştım.

Pembe Smokin : Cilt Bakımında olmazsa olmaz dediğin bakım ürünleri nelerdir?
EvinTekKızıMona : Cilt bakımına çok özen gösteriyorum.Karma bir cildim var ve yazın yağlıya kışın yağlı kuru arası bir yapıya bürünüyor.Sivilce ve siyah nokta oluşumuna elverişli ayrıca yanaklarım kızarır ve gözeneklerim büyüktür.Çok fazla ürün kullanmamaya özen gösteriyorum. Sürekli temizleme jeli ve toniğimi değiştiririm. Akşamları nemlendirici gündüzleri de güneş kremi kullanırım. Artık nemlendirici bir göz kremi de kullanıyorum.Bu ürünler sürekli değişiyor ama değişmeyen şeylerimde vardır.Yazın sabah rutinimde sabun kullanırım. Bu genelde DOVE olur yada bir bebek sabunu olur.Akşamları sirkeli tonik kullanırım. Gül suyu vazgeçilmezimdir.Makyajdan önce yada maskeden sonra kullanırım mutlaka. Kil kullanmayı çok severim ve kil maskesi tariflerim 
vardır.Bittikçe de Garnier saf ve temiz 3’ü 1 arada alırım bu ürünü maske olarak kullanmaya 
bayılıyorum.3 tane yedeğim bile var.


Pembe Smokin : Saç bakımında olmazsa olmaz dediğin bakım ürünleri nelerdir?
EvinTekKızıMona : Saç bakımımda değişmeyen tek ürünüm sirke. Bunu da yıllardır her banyoda saçlarıma son durulama suyuna katarak kullanıyorum. Onun dışında saçlarımı bir kez şampuanlamaya özen gösteririm. Her gün duş alsam da saçlarımı iki günde bir yıkarım. İnce ve seyrek saçlarım var 


kırılmaya ve dolaşmaya elverişli. Bu nedenle de sürekli saç kremi kullanıyorum.Banyodan sonra saçlarıma  mutlaka saç bakım yağı uygularım.Isı kullanmamaya özen gösteririm.
gösteririm.Bunun dışında şu anda kullandığım ürünler;
Restorex Yağlı Saçlar için Şampuan : Saçımı yeni kestirdim ve sanırım son 10 yıldır kullandığım en
kısa saç bu. Saçlarımı uzatma konusunda bir şey diyemem ama yağı güzelce arındırıyor ve saçımı 
güzel temizliyor.Çok da uygun fiyatlı. 
Hobby saç kremi : Saçı dökmeyen,kolay taranmasını saglayan,saçı agırlaştırmayan,yumuşatan çok da ekonomik bir saç kremi. Memnunum.
Tresan saç toniği : Saç dipleri için kullanılan bu tonikten çok memnunum.Saç diplerimdeki kaşıntıyı aldı. Banyodan sonra saç diplerime  masaj yaparak yediriyorum. (haftada 2 kez) 
Sunozon Güneşten Koruyan Saç Spreyi : Bu ürünü Rossmann’dan aldım ve her gün sabah saçımı tararken kullanıyorum.Saçıma hoş bir parlaklık veriyor ve çok da güzel kokuyor. Saçımın taranmasını da kolaylaştırıyor.Loreal Elseve Mucizevi Saç Bakım Yağı:Saçım ıslakken kullanıyorum ve iki pompasını tüm saç uçlarıma yediyorum.
Dax Supergro : Güzel bir saç maskesi ancak oldukça yağlı bir yapısı var.15 günde bir 
kullanmaya karar verdim ve şu ana kadar 1 kez kullandım.Saçtan arındırması zor olsa da saça çok 
güzel bir nem veriyor ve saçın daha sağlıklı göründüğünü fark ediyorsunuz.
Sirke :Normalde elma sirkesi kullansam da şimdi elimde olan bu üzüm sirkesini kullanıyorum. 2 
litre suya  yarım çay bardağı sirke koyuyorum ve banyodan çıkarken saçımı bununla 
duruluyorum. Saçıma parlaklık veriyor .


Pembe Smokin : Makyaj malzemelerine gelelim birde… Hangi makyaj malzemesini sürmeden asla dışarı çıkmazsın?
EvinTekKızıMona : Eskiden maskaraya takmıştım ama şimdiler de ruj sürmeden dışarı adım atmıyorum. :)
Pembe Smokin : Makyaj Malzemelerinde en çok hangi markayı tercih edersin?
EvinTekKızıMona : Marka olarak özel bir markam yok. Daha çok ürün odaklı alışveriş yaparım. Rujda; Rival De Loop ve Essence markalarını çok severim. Göz Farı olarak Wet'n Wild markasının üzerine tanımam.
Pembe Smokin : Aldığına pişmanlık duyduğun kozmetik ürünleri hangileri?
EvinTekKızıMona : Sanırım en çok pişmanlık duyduğum ürün; Ruj bağımlılığımın bir sonucu olarak Oriflame’den aldığım bir rujdu. Somon rengi ve  simden başka bir şey olmayan ruja 26 TL vermiştim (bu benim bu güne kadar bir kozmetik ürününe verdiğim en yüksek para indirimlerde alırım genelde) ve ekonomik ürünleri tercih ederim. Ben kullanmadığım için arkadaşıma hediye vermiştim.
Pembe Smokin : Alışveriş rutininde tercihin eksik olanları almak mı yoksa deli dolu doyasıya alışveriş yapmak mı?
EvinTekKızıMona : İhtiyaç odaklı diye başlayıp indirimde ne bulursam alırım.Yedeklemeyi çok seven bir zihniyetim var ne yapayım indirimlere dayanamam  indirimsiz ürün de almam (genelde)
Pembe Smokin : Blog dışındaki hobilerin neler?
EvinTekKızıMona : Kitap okumak; ama buna hobiden çok bağımlılık diyebiliriz. Bir ara kurtulmuştum. Şimdi tekrar başladım.(sonunu  merak ettiğim için tüm gece yatmadan 600 sayfa kitap okumuşluğum var.) Bunun dışında film ve yabancı dizi izlemeyi çok seviyorum.Ayrıca yeni yeni balıkçılıga merak sarmış durumdayım. :)
Pembe Smokin : Evintekkızımona'nın çantasını karıştırsak bir güzellik bloggerı olarak çantasında neler buluruz?
EvinTekKızıMona : Aklıma gelen  fikirleri yazmak için bir not defteri, ruj, telefonum(ve selfi çubugu), ıslak mendil, el kremi, Alışveriş fişleri ve testerlar... :)


Pembe Smokin : Cilt bakım, zayıflama saç bakım ... vs. Uygulamış olduğun doğal kürlerin var mı? Varsa bizimle paylaşabilir misin??
EvinTekKızıMona : Sirkeli toniğimi çok severek kullanıyorum. Denemek isteyenler için onu anlatabilirim. 
Yarı yarıya su ve elma sirkesi kullanıyorum. Eger cildiniz hassas ise daha az  sirke kullanabilirsiniz. Eski bir şişenin içine yarım ölçü saf su (kaynatılmış ve sogutulmuş su) yarım ölçü sirke koyuyorum ve akşamları bununla cildimi  tonikliyorum. Sirke dezenfektan bir madde olduğu için ciltteki mikropları ve bakterileri öldürüyor ve sivilce oluşumunu da azaltıyor.Akşamları kullanmak önemli çünkü gündüzleri ciltte leke yapabilir. 5 yıldır bunu kullanıyorum ve çok da memnunum.Elma sirkesinden başka bir sirke olmaz. (Sanırım Suna Dumankaya’nın tarifiydi bu )
Pembe Smokin : Giyiminde marka takıntın var mı? Ne tarz giyinmeyi seviyorsun?
EvinTekKızıMona : Hiçbir konuda marka takıntım yok.Büyük magazalardan da alışveriş yaparım pazardan da önemli olan içime  sinmesi ve yakışması.Genelde sade ve hanım hanımcık dediğimiz şekilde giyinirim.Elbise ve etek giymeyi çok severim ama  şimdilerde kilo aldığım için pantolon ve tuniklere döndüm.
Pembe Smokin : Ve son soru… Geleceğe yönelik planların neler?
EvinTekKızıMona : Şimdilik en büyük hayalim içime sinen bir iş bulmak.Ögretmenliği çok seviyorum bunun için de KPSS ye hazırlanıyorum atanmayı çok isterim.Blogumu büyütmeyi ve kamera alarak makyaj videoları çekmek de hayallerim arasında.

Canım Selma'ya bloguma göstermiş oldu ilgi ve nazik katılımı için buradan çok teşekkür ediyorum.
Kendisinin bloguna senbenveyasam.blogspot.com.tr adresinden, İnstagram hesabına ise buradan ulaşabilirsiniz...
Beni ise blogumu buradan takip ederek çooook mutlu etmiş olursunuz. İnstagramıma ise buradan buyrun...
Önümüzdeki haftaki blog konuğum ile çalışmalara başladık bile... Yeni yazımda görüşünceye dek hoşçakalın kızlar...

Sevgilerimle
Aslı



1 yorum :

  1. ne kadar güzel olmuş ya :) çok mutlu oldum seninle takışmaktan :)

    YanıtlaSil

Fikriniz benim için çok değerli... Yorumlarınızı bekliyorum.