24 Eylül 2015 Perşembe

Pronail 9 dk'da Keratinli Manikür Mucizesi Yorumlarım


Merhabalar,

Bayrama şeker gibi bir yazıyla başlayalım istedim. Hala etkinlik ile ilgili sorun ve insanlarla uğraşıp duruyorum ne yazık ki... Eskilerin bir sözü var "Kavun değil ki koklayıp alalım." derler. Bu sözü gerçek anlamda bugünlerde anladım sanırım...  Bu olaylardan biraz olsun sıyrılmak için ürün yorumlamalarıma geri dönmek istedim. Uzun zamandır görüp çok merak ettiğim ve deneme fırsatı bir türlü bulamadığım. Son olarak etkinlikte sponsorlarımızdan olan Pronail firmasının Express Manikür Seti'ni denedim ve şimdi yorumlara geçiyorum.



Paket içeriği;

        • Manikür eldivenlerinin olduğu ayrı bir paket
        • Törpü
        • Portakal çubuğu
        • Havlu
İlk olarak paket içerisinden çıkan törpü ile tırnaklarımızı törpüleyerek düzeltiyoruz. Ben ilk olarak bu törpüyü denedim. Fakat otellerdeki törpüleri andırdığı için çok memnun kalamadım. Kendi törpümle devam ettim. 


Ardından eldivenleri takıyoruz. Tek elinize takıp onu bitirdikten sonra diğer elinize uygulamayı yapmanızı tavsiye ederim. Eldivenleri iki elime geçirdikten sonra "Acaba manikürü hangi elimle yapacağım?" diye kahkahalarla güldüğüm doğrudur. :)


Bu eldivenleri taktıktan sonra paket içerisinden çıkan havlu ile ellerimizi sarıyoruz. İçerisinde keratin bulunduğu için bu madde ısı ile etkileşime geçiyor. Keratin bakımlarında saçlarımıza da ısı uygulandığını örnekleyerek buradan yola çıkılması gerektiğini hatırlatmış olayım. Eldiven elimizdeyken özellikle tırnak bölgelerine masaj uygulamanızı tavsiye ederim. Tırnak etleri ve ellerinizin her yerine bu sayede madde işlemiş olacaktır. 7 dakika beklenmesi gerektiği yazıyor. Ben acelem olmadığı için biraz daha fazla tuttum. 
Sonrasında eldivenlerin uç kısımlarını delerek parmak uçlarını dışarı çıkartıyoruz. Hepsini bir seferde değil de manikürünüzü yapa yapa giderseniz bulaşma gibi sıkıntılar önlenmiş olur.


Paket içinden çıkan portakal çubuğu ile kütikülleri ittirerek manikürümüzü tamamlıyoruz. Portakal çubuğu denilen stick şeklindeki tahta çubuk daha önceden portakal ağacından elde ediliyormuş. Bu yüzden adı portakal çubuğu olarak geçiyor. Tabi bu setin içerisindeki çubuk portakal ağacından mı elde ediliyor bilemem ama paketin arkasında "Portakal yağları içerdiği için tırnağı zedelemez." gibi bir ibare bulunuyor. Eğer ben kütikül makası kullanıyorum diyorsanız. Bu aşamada onu da kullanabilirsiniz. Bende genelde kütikül makası kullanıyorum kütikülleri yumuşak ve rahatça alabildim. 
Manikür bittiğinde eldivenleri ters çıkartarak içerisindeki maddeyi ellerimize iyice masaj ile yediriyoruz. Ürün çok fazla gelebilir. Yine de silmemenizden yanayım. Bir kaç dakika sonra emilmiş oluyor. 
Bunun dışında üründe sevmediğim bir koku var. Ya çok fazla ya da bana hitap etmedi. Bence aromatikler ve kokusu değiştirilmeli diye düşünüyorum. Ürün içeriğinde alkol ve paraben gibi kimyasallar ne yazık ki mevcut. 
Kremli bir manikür olduğu için tırnaklarıma yaptığım kazı çalışmalarımdan dolayı bu kadar detaysız bir şekilde yapıldığı için beni çok tatmin etmedi. Fakat kendi yaptığım manikürüm aşırı detaylı olduğu için bir saatten fazla sürebiliyor. Bu yüzden bu paketlerden evde bir kaç tane stok yapacağım. En azından üç manikürde bir kendi manikürümü yapar. Diğerlerinde Pronail ile daha kısa zamanda işimi halletmiş olurum. Kısa zaman derken 9 dk. olayı biraz abartı gibi geldi. Zaten 7 dk bekleme süremiz var portakal çubuğu ile ittirerek bile yapsak profesyoneller gibi olamayacağımız için bu süre 9 dkdan 20-25 dakikaya kadar çıkabiliyor.

Paketin arkasını incelemek isterseniz buyrun...


İlk bakışta ürünü sevdim. Stok yapıp genelde acele olan zamanlarımda kullanacağım. Kendi manikürümü yapıp bozulduğu zaman süreyi uzatmak için uygulanabilir. Tırnaklarım aşırı nemden kırılıp soyulabiliyor. Bir süre su ile yapılan manikürü bırakıp buna da dönebilirim. Bu tamamen ne kadar dayanacağına bağlı.
Ürünü bugün denedim. Normal, bilindik ve sizinle bu yazımda paylaştığım manikürüm beş ya da altı gün sonra yavaş yavaş bozulmaya başlar ben yine biraz daha beklemeye çalışırım. Bakalım Pronail ile yaptığım manikür kaç gün dayanacak? Öğrenmek isterseniz yorum kısmından bilgi verebilirim. 
Pronail Keratinli Manikür Seti Migroslarda karşıma çıkmıştı. Sanırım 8 TL civarı bir fiyatı var. Bunun haricinde internetten araştırdığınızda da kolay bir şekilde bulabilirsiniz.

Blogumu çevrelerinize buradan ekleyerek yeni yazılarımdan anında haberdar olabilir, İnstagram hesabımı ise buradan takip ederek anlık güzellik tüyolarına ulaşabilirsiniz.
Bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle
Sevgilerimle
Aslı
 




4 yorum :

  1. aslıcım harika bir yazı nasıl es geçmişim ya çok faydalı oldu :) teşekkürler cnm :=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım.. :) güzel ürün valla beğendim. Kokusu hariç :D

      Sil
  2. Güzel bir yazı olmuş canım teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim canım. Faydalı olduysa ne mutlu bana.

      Sil

Fikriniz benim için çok değerli... Yorumlarınızı bekliyorum.