8 Temmuz 2015 Çarşamba

Gelinlere Öneriler: Vücut Tipine Göre Nasıl Gelinlik Seçmeliyiz?




Hayatının en  özel gününde her gelin bir peri kızı gibi olmak ister... Tüm gözlerin üzerinde olmasını, o günün yanlışsız ve hatasız geçmesini kısacası her anının tamda hayal ettiği gibi akıp gitmesini ister. Aylar süren hazırlıklar sonucunda, hayalini kurduğu gün gelip çattığı an her şey bitmiştir. Eğer herhangi bir konuda zamanında bir hata yapıldıysa ve bugün karşısına çıkacaksa bunun için artık çok geçtir. 
Düğün zamanımda yaptığım hataları ve doğruları birleştirip sizlere arada öneri yazıları yazıyorken blogumun konusu dışında kalsa da gelinliğiniz ile ilgili öneriler vermek ve bu detayları aklınızın bir köşesine nakış gibi işlemek istiyorum. 
Gelinlik sanıldığı kadar kolay taşınan bir kıyafet değil ne yazık ki... Taşıyanlar bilirler. Hem rahat taşıyabilmeniz açısından hemde vücudunuzun o gelinliği göstermesi ve gelinliğinde vücudunuzu doğru bir şekilde göstermesi açısından seçimini yapmak çok dikkat ister...
Bazı gelinlikler gerçekten çok çirkin. Çirkin derken gelinlik belki güzel ama gelinin üzerine göre dikilmemiş ya da gelinin vücut tipi uygun değil.. Kötü bir kumaş seçilmiş.. Bunun gibi bir sürü neden sayabilirim. Gelinlik fiyatlarının her ekonomiye uygun olarak kişiye özel dikilip kiralanabildiği, satın alınabildiği ya da hazır bir gelinliğinde bulunabildiğini varsayarsak hem ekonomimize, hemde vücudumuza göre binlerce gelinlik bulabilmemiz mümkün. 
Muhteşem bir gelin olmak için gelinlikte nereleri vurgulamamız gerektiğini ve vücut tipine uygun gelinlik seçmenin detaylarını bilmek yeterli olacaktır. İşte o zaman düğününüzde bir kuğu gibi salınabilirsiniz. İnanın göz kamaştıracaksınız.


İlk olarak vücut tiplerinden bahsedelim;

Armut Vücut tipi
Kalçalar geniş, omuzlar dar, bel ince ve göğüsler büyük değilse armut vücut tipindesiniz demektir. Omuzlar dar ve kalça kısmı geniş olduğu için bu farkı göz önünden hemen kaldırmanız gerekiyor. Bu yüzden yarım kollu gelinlikler omuzdaki darlığı önemli ölçüde gizleyecek ve göz yanılması ile omuzlarını daha geniş görünecektir. Eğer straplez gelinlik sevenlerdenseniz üzerine hayalet tül dediğimiz bir çeşit tül ile detaylar eklenip kamufle edilebilir. A gelişli kabarık gelinliklerde beli incelterek kalça kısmını gelinliğin kabarık olan kısmında hapsetmek doğru bir karar olacaktır. Bu şekilde tüm ilgiyi belindeki inceliğe çekmek mümkündür. 

Elma Vücut Tipi
Göğüs, bel ve kalça ölçüleri birbirine yakınsa Elma Tipi vücut tipine sahipsiniz demektir. Bu tarz vücutlarda göğüs kısmının büyük olması muhtemel. Bu tip vücutlarda beli ince göstermesi açısından gelinliğin bir korse ile desteklenmesi gerekmektedir. Göğüsler büyük olduğundan dolayı muhteşem göğüs dekolteleri tercih edilebilir. Bel bölgesine dikkat çekmeyecek olan gelinlik modelleri tercih edilebilir. V yakalı ve dediğim gibi göğüs dekolteli gelinlikler sizin için biçilmiş kaftandır. Balık modeli olan ya da  belden kabarık olan modellerden ve bel çevresinde işleme,taş, dantel, kemer gibi detaylardan kaçınmanız gerekmektedir. 


Kum Saati Vücut Tipi
Bu vücut tipi her modeli özenle giyebilir. Çünkü tüm vücut hatları birbirine orantılıdır. Tabiri caizse 90-60-90 diye tabir ettiğimiz tüm kadınların hayali olan bu vücut tipine balık modelinde gelinlikle muhteşem yakışacaktır. Bunun dışında göğüsten kalçaya kadar dar inen kalçadan aşağı kabarık formda inen modellerde bu tarz vücut tipinde dikkati üzerinize toplayacaktır. Özellikle v yakalı ya da sırt dekolteli bel ve çevresinde kemer, taş, işleme gibi detayların olduğu gelinliklerde tercih nedeni olabilir. Tercih edilmemesi gereken model ise göğüs altından kemerle tutturulmuş düz inen ve helen diye tabir edilen modellerdir. 

Atletik Vücut Tipi
Bu vücut tipleri ise omuzlar geniş, kalçalar dar ve göğüsler küçüktür. Kalçaların dar ve göğüslerin küçük olması bu tip vücutlarda A gelişli modeller tercih edilmemesini gerektirir. Dökümlü, kabarık olmayan, sırt dekolteli modeller tercih edilebilir. Straplez gelinlik omuzlarınızı aşırı geniş göstereceğinden dolayı omuzlara düz askılar eklenebilir. Benim fikrim bu tarz vücutları olan gelinlerin genellikle düz inen ve önü kapalı, sırtı ise bele kadar bir dekolte ile taçlandırılmış bir gelinlikten yana seçim yapmaları olacaktır. 


Gelinliğimle ilgili yaşamış olduğum acı tatlı anılarıma istinaden sizlerle bir kaç ipucu daha paylaşmak istiyorum. 

*Gelinliğin  içine dikilen korsenin dikimi konusunda gelinlikçinizi uyarın. Benim gelinliğimin içerisine dikilen korsedeki balenlerin bazıları düğün esnasında sökülerek dışarı fırladı ve vücudumda tam bir ay geçmeyen yaralar oluştu. Hatta doktora gittiğimde doktor bana "Gelinlik biraz daha üzerinde kalsaymış yarayı dikmek zorunda kalırdık." cümlesini kurdu. Bu yüzden buna önem vermeniz hem sağlığınız hemde rahatınız açısından çok önemli
*Eğer elinizde internetten indirdiğiniz bir resimle gittiyseniz ve gelinlikçi size karmaşık bir şekilde konuşuyorsa asla güvenmeyin. İstediğiniz gelinlikten çok farklı bir sonuçla karşılaşmanız olası.
*Gelinliğinizi son provada giydiğiniz zaman dümdüz durmayın hareket edin. Gezin tozun gerekirse göbek atın :) içerisinde unutulan bir iğne, yanlış dikim sonucu sökülebilecek herhangi bir yer... ne olursa olsun ama gelinlikçide olsun
*Gelinliğinizin ölçülerini aldıkları andan itibaren son provaya kadar en az dört kilogram vermiş oluyorsunuz. O yüzden son provada göğüs kısmına dikkat edin. Gelinliğiniz benim gibi tek parça ise aşağı doğru kayma olasılığı çok yüksek. Bu yüzden arkadan bağlanan modelleri tercih etmeniz yerinde olacaktır.
*Son olarak gelinliğinizi kuaförde giyecekseniz ve gelinliğin arkası ipli ise bağlayacak olan kişinin ellerinin temiz olduğundan emin olun. Aksi takdirde ipler ve gelinliğiniz benim gibi fondöten olur. Sonra siz cıngar çıkartırsınız. Bağlayan kişi ise işten kovulma tehlikesi ile karşı karşıya kalabilir. :)

Son tüyolarımın hepsini yaşadığım için detaylı olarak yazmaya çalıştım. Evliliğe giden yol cidden zor bir süreç ne kadar zorlanırsanız zorlanın sevginizden bir şey kaybetmeden girin yeni evinize... Umarım faydalı olabilmişimdir. Yeni gelin olacak okurlarıma buradan kocaman mutluluklar diliyorum.

Bir sonraki postuma kadar
Şimdilik Hoşçakalın
Sevgilerimle
Aslı




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Fikriniz benim için çok değerli... Yorumlarınızı bekliyorum.