13 Ağustos 2015 Perşembe

Gelinlere Öneriler : Gelin Saç Rengi Nasıl Olmalı?





Merhabalar
Canım gelin adaylarına yeni bir yazı hazırlamak istedim. Aslında bugün sizlerle paylaşacağım konu çok önemli. Çünkü ülkemizdeki çoğu gelinin düğüne beş kala kuaförünün ve kendi özentisinin ürünü olan saç rengi değişimleri bazen dramatik bir şekilde son buluyor. İstenilen tutmuyor, saçlar yıpranıyor, bazen kopabiliyor. Kısacası gelin memnun olmuyor ve gelin adayları değişiklik ya da süslü görünmek adına kendi güzelliğini bir an yok ediyor. 
Her gelin hayatının en önemli günü olan nikah ya da düğün gününde farklı görünmek ister. Bunun için çaba harcamaya gerek yoktur. O gün zaten farklısınız. Gelin olan sizsiniz. Başta gelinliğiniz, ayakkabılarınız, duvağınız, elinizdeki çiçek... Emin olun hayatınız boyunca hiç bu kadar farklı olmamışsınızdır. 
Peki bu güzel güne çok az zaman kala neden kullandığınız saç rengini ya da doğal saç renginizi değiştiriyorsunuz? Hiç düşündünüz mü?
Genellikle gözlemlediğim Türkiye'deki gelinlerin düğünden bir hafta kadar önce saçlarına bebek sarısı röfleler, balyajlar attırması. Bunu yakışanda yapıyor, yakışmayan da... Ten rengi ya da cilt alt tonu bu renklere uyumlu olanları anlıyorum. Zaten geneli her zaman bu tarz renkleri kullandıkları için bir değişiklik olmuyor. Fakat uymayanlar... O siyah kaşlara o sarı saçlar???
Bir kez daha düşünün derim. Gelinliğinizin modelinden yaptıracağınız makyaja kadar her şeyi tek tek hesaplayarak tekrar düşünün.
Bu uyarımı yaptıktan sonra gelelim gelinlere en çok yakışacak saç renklerine;
Bu tabi ki kişiye göre değişen bir olgu. Fakat yüzünüzü ve cildinizi silik gösteren doğal bir saç renginiz ya da akmış bir saç boyanız varsa bunu kesinlikle düzelttirmelisiniz. Cildinizi silik gösteren saç renginizden bir iki ton daha koyu bir renge saçlarınızı boyatarak çok doğal ve sade bir görüntü yakalamış olursunuz. 
Uzun süredir düğününüz için saç bakımı yapıyor olabilirsiniz. Uygulamış olduğunuz yağlar ve kürler boyanızı akıtmış ve rengi dağıtmış olabilir. Saçınızı aynı ton renge boyatırsanız diğer beklediğinizden daha açık bir renk yakalamış olursunuz. Bu yüzden akmış saç boyalarında çözüm bir iki ton daha koyu renge saçı boyamak olacaktır.
Saç renginiz çok açık renk ise ve herkes sizi uzun süredir bu şekilde tanıyorsa çok koyu renklerden kaçınmalısınız aynı şekilde saç renginiz koyu renk ve herkesin alışkın olduğu renk bu ise saçlarınızı açmak için biraz daha düşünmelisiniz.
Saç renginiz ne olursa olsun gelinliğiniz gecenin starı olacağı için saçlarınızı da yükseltecektir. 
Ben gelinlerin sade olmasından yanayım. Ten rengi ve cilt alt tonuna yakışan doğal sarılar, siyahlar, kumrallar, kestaneler, çikolata kahveler benim vazgeçilmezim. Bakır, kızıl, platin gibi renklerse çok Barbie bebek gibi çok yapay duran saç renkleri ne yazık ki... Gelinliğiniz size yeterinde kontrast ve parlaklık verdiği için bu tarz saçlar sizi güzel değil ancak kokoş gösterir. O yüzden demem o ki; Düğünden önce saç rengini değiştirmek isteyenler şu sorulara bir göz atıp ona göre cevaplarla kendi kararlarını tekrar bir gözden geçirsinler. 
* Gelinlik modelim nasıl? (Prenses,sade, balık...vs)
*İstediğim saç rengini daha önce kullandım mı?
*İstediğim saç rengini kuaförüm bana verebilir mi? (Çikolata kahve isteyip soğan kabuğuna şükredenler gördüğüm için bu çok önemli)
*İstediğim saç rengini saç yapım kaldırabilecek mi? (Örneğin bir gece sarışın olmak için belinizdeki saçlarınızı omuzunuzda kestirebilirsiniz düğün sonrasında.)
*Düğün sonrası günlük yaşamımda bu saç rengini kullanabilecek miyim? (Bazı saç renkleri bakım ister, makyaj ister.. Siz belki günlük hayatta makyaj tercih etmiyor olabilirsiniz.)
Bu soruların hepsine kararlı bir şekilde cevap verebiliyorsanız. Renginizi değiştirmeniz sizin için bir problem olmaz. Fakat birisinde kendi kendinize düşündüyseniz bu fikrinizi gözden geçirin derim.
Yazılarımı yakından takip etmek için blogumu çevrelerinize buradan ekleyebilirsiniz. Aynı zamanda İnstagramdan güncel paylaşımlarıma buradan pembesmokinblog instagram hesabımı takip ederek ulaşabilirsiniz. 
Bugünlük benden bu kadar
Yeni postta görüşmek üzere
Sevgilerimle
Aslı 

1 yorum :

Fikriniz benim için çok değerli... Yorumlarınızı bekliyorum.