22 Ekim 2015 Perşembe

Uzun zamandır buralardaydım aslında...

Merhabalar... 

Çok uzun zaman olduğunun farkındayım. Açıkçası böyle bir yazı yazmak aklıma gelmemişti bugüne kadar. Blogu bir iş olarak değilde daha çok bir hobi olarak gördüğüm için kendimi iyi hissetmediğim zamanlarda ilgilenmiyorum. Neden bunu yapıyorum inanın bende bilmiyorum. Aslında iyi geliyor bana fakat içimden yazmak gelmiyor bazen. Her şeyin farkındayım. Neredeyse iki aydır doğru düzgün paylaşım yapmıyorum bile. Arada eserse bir şeyler yazdım o kadar. Ta ki bir kaç gün öncesinde ve bugün almış olduğum mailler sayesinde silkelendim sanırım. Nasıl bir mutluluktur birilerinin seni merak etmesi. Nasıl güzeldir... İletişim formumdan yazan bir takipçim yaşayıp yaşamadığımı sormuş. "Nerelerdesin?" demiş... Yine bir takipçim instagram directten mesaj yollamış. "Yazı paylaşmıyorsun. Neyin var?" yazmış. Arkadaşlarımdan bir kaçı arayıp sordular. Yanlış yaptığımı farkettim. 
Bazen hayatta her şey düzgün gitmez ya hani... Öyle bir dönemdeyim. Hala devam etmekte. Az kaldı geçecek biliyorum. Ama bir şeyleri erteleyerek ya da mazeretlerin arkasına sığınarak devam edemeyeceğimi fark ettim. Blog yazma kararımı verdiğimde, blogumu açarken bu kadar kısa sürede sevileceğimi bilmiyordum. Hatta bugün bile yazılarımı bekleyenlerin olduğunu düşünmemiştim. O yüzdendi ertelemem belki ya da arka plana atmam onuda bilmiyorum. Ama bugün itibariyle artık bir toparlanıp geri dönmenin vaktinin geldiğini düşünüyorum.
Blog Etkinliği'de yazmaktan soğuttu açıkçası... Bunun etkisi de neredeyse diğer etkenler kadar fazla... Bir kaç eski blogger ile sohbet ederken bunu söylemişlerdi. Blog çevresinin ne kadar kötü ve güvensiz bir ortam olduğundan bahsetmişlerdi. Tabi ki bunların arasında bir elin parmağını geçmeyecek kadar az da olsa arkadaşlarım mevcut ve onların yerleri zaten ayrı ama bazıları gerçekten hayal kırıklığı...
Neyse ki bundan sonra ne yapacağımı biliyorum. Tek kelime ile sadece "farklı" olacağım. O vıcık vıcık blogger ortamından uzak sessiz sakin yazılarımı paylaşacağım. Blog Konuklarım olmayacak mı? Tabi ki olacak. Ben zaten çoğu arkadaşlarımı bu sayede edindim. 
Yakında blogumun kategorilerinde ufak bir düzenleme ile farklı konulara da yer vermeyi düşünüyorum. Hayatta  o kadar çok yazacak şey var ki. Güzellik ve makyaj bunlardan sadece bir tanesi... Ve eminim ki daha önemli şeyler var yazacak. Ne bileyim bir kitap okuyorum ve onu yazmak istiyorum bazen, çok beğenmiş oluyorum. Sonra vazgeçiyorum. Neden? Çünkü ben bir güzellik bloggerıyım. Formatımdan şaşarım... :)
Mesela bugün evde köpekler için yapılan kıtır tarifleri aldım Köfte'nin veterinerinden. Katkı maddesiz, sağlıklı... Hemde minik patiler için lezzetli! Bunu sizlerle neden paylaşamayayım ki?
O yüzden yine hızlıca hareket etmeden yavaşça planlayarak blogu biraz daha genel yöne çevirmek istiyorum. Bol bol kozmetik yazmak bir yerden sonra beni aşırı sıktı. Deli gibi süslenmeyi, bir sürü makyaj koleksiyonunu barındırmayı, alışveriş etmeyi çok seviyorum evet. Ama hayat bunlardan ibaret değil. Ben kesinlikle bundan sonra daha farklı bir blog yönetiyor olacağım. Hatta kategorilerimi nasıl yapılandırabileceğim ya da nasıl bir kategoriye bölmem gerektiği ile ilgili tavsiyelerinizide alabilirim. Ama şu belli. Kozmetik, Güzellik tek bir kategori olacak :)
Tabi bu o kadar da kolay değil. Yapılacak bir çok değişiklik var. O yüzden biraz zaman alacak gibi görünüyor. Bu değişiklikleri halledene kadar da aynı formatta devam...
Pazartesi gününün yazısı; uzun zamandır beklettiğim ve benimle birlikte etkinliği yöneten can arkadaşım Tuğçe Blog Konuklarımda olacak. 
Uzun zamandır yazılarımı beklemiş ve bulamamış olan ve hatta bunu mailleri ile dile getiren tüm okurlarımdan özür diliyorum. Yorum kısmına fikirlerinizi belirtmeniz beni çok mutlu eder. 
Sevgilerimle
Aslı

9 yorum :

  1. Sen iyi olda canım biz bekleriz eminim şimdi herşey daha güzel olucak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım benim. Çok teşekkür ederim. :)

      Sil
  2. Toplam kac km oldugunu hesaplamadim ama 2500 e yakindir diye tahmin ediyorum.Deger verdigim insanlarin sagligindan endise etmeyi pek sevmem...

    YanıtlaSil
  3. canımsın yaaa ozletmıstın kendını .... geri gelmene çok sevındım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim tatlım. Bende özledim.

      Sil
  4. Selam, güzel blogunu takibe aldım ve yeni kategorileri ilgi ile bekliyorum... İyi yayınlar ve bana da beklerim...

    www.gamzenindunyasi74.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Umarım iyi ve faydalı olur :) Blogunuzu en yakın zamanda ziyaret ederim.

      Sil
  5. Blogunuzu bugun kesfettim ama şu yazınızı okudumda, takip ettigim bircok bloggerdan ne kadar farklı oldugunuza gordugume sevindim. Oyle bir donemdeyiz ki , insanlar dürüstlüge aç..
    Teşekkürler güzel insan..
    Hep böyle kalman dileğiyle..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Çok mutlu ettiniz beni bu güzel cümlelerinizle
      Sevgiler...

      Sil

Fikriniz benim için çok değerli... Yorumlarınızı bekliyorum.