23 Kasım 2015 Pazartesi

Blog Konukları : Betül Btl Blog



Herkese Merhabaa!
Ben geldim deyip tekrar ortadan kaybolmak utanç verici olsa da sonunda blogla ilgilenebileceğim bir zaman dilimi buldum kendime. Artık bu zaman dilimlerini planladım ve sanırım sıkıntı olmayacak. Sanırım bu durum benim tembelliğimden kaynaklı. :) Ama bir sır vereyim gerçek anlamda blog yazmayı özlemişim canlar.
Blog konuklarımda bu hafta etkinlik hazırlıkları yaparken tanıştığım cici arkadaşım Betül ile birlikteyim. Betül çalışkan olacak ki bir hafta önceden yazısını gönderdi fakat ben onu iki hafta geciktirdim. İstanbul Blogger Coffee Break Etkinliğinde tek Bursa'lı konuğumdu kendisi. Ömür boyu sürecek dostluğumuz işte o zamanlar başladı. Kendisi bir elin parmağını geçmeyecek kadar olan insanların içinde bulunmakta. 
Bakalım Betül bizlerle bloguna, güzelliğe ve hayata dair neler paylaşmış ve sorularıma verdiği cevaplar neler olmuş?

PembeSmokin : Kendini bize kısaca tanıtabilir misin?
Betül BTL : Merhabalar ismim Betül  ve  25 yaşındayım. 4 yıllık üniversite mevzunuyum ve iş
arıyorum. Gülümsemeyi çok severim. Renkli bir kişiliğe sahip olduğum söylenir. Akrep burcuyum genel olarak özelliklerini taşırım.

PembeSmokin : Doğum tarihini ve nerede yaşadığını öğrenelim birde?
Betül BTL : 13 Kasım  1989 tarihinde Bursa’da doğdum ve burada  yaşamaya devam ediyorum.

PembeSmokin : Güzellik bloggerı olmaya ne zaman karar verdin ve Blog isminin bir hikayesi varsa bizimle paylaşabilir misin?
Betül BTL : Kozmetiğe olan ilgim beni bloggerların sihirli dünyasına itti ve sonrasında bir baktım ki benim de blogum olmuş. Blogumun ismini de  ismim Betül  zaten bana  Btl diyenler de olduğundan Betül Btl oldu blogumun ismi.

PembeSmokin : Yeni Bloggerlara ya da blogger olmak isteyenlere tavsiyelerin neler olur?
Betül BTL : Blog yazmaya karar verdiyseniz eğer sizin en çok ilgi alanınıza hangi konu giriyorsa onu yazın.İlgi duyduğunuz alanlar sizi teşvik etmeye yeterli olacaktır. Bir bakmışsınız ki sizinle aynı dili konuşan bir çok arkadaşınız olmuş. Yalnız 2 gün sonra sıkılacaksanız hiç başlamayın derim ben.

PembeSmokin : Bildiğim kadarıyla yeni bir bloggersın blogunu binlerce blog arasında nasıl farkettirmeyi düşünüyorsun? Planların neler?
Betül BTL : Ben daha yolun çok başındayım hem yazıyorum hem öğreniyorum. Bir blog yazısı için en az 2 saat belki de daha fazla zaman harcıyorum. Daha çok öğrenmem  gereken bilgiler  var bunun için de zamana ihtiyacım var.

PembeSmokin : Kişisel Bakımında olmazsa olmaz dediğin bakım ürünleri nelerdir?
Betül BTL :  Kişisel bakımımda olmazsa olmazlarım diş macunum, diş fırçam, deodorantım, yüz temizleme jelim ve şampuanım.

PembeSmokin : Cilt Bakımında olmazsa olmaz dediğin bakım ürünleri nelerdir?
Betül BTL : Cilt bakımına yeni  yeni özen gösteriyorum desem yeridir. Amway'ın yüz temizleme jeli, toniği ve losyonunu kullanıyorum. Loreal  Parisin  kayısılı peelingi bir de Farmasinin aynı sefa yağlı kremi 



PembeSmokin : Saç bakımında olmazsa olmaz dediğin bakım ürünleri nelerdir?
Betül BTL : Saç bakımımda Hc Hair Volume şampuanını, Ovex Saç Maskesini kullanıyorum. Pantene Argan yağlı Elixir ve Elidor Saç Bakım Spreyi gözdelerim arasındadır. Elidor saç bakım spreyini sadece saçıma verdiği kokudan dolayı tercih ediyorum başka bir nedeni yok. Pantene Argan yağlı Elixir duştan sonra saç uçlarıma uyguluyorum ve verdiği yumuşaklık muazzam.


PembeSmokin : Makyaj malzemelerine gelelim birde… Hangi makyaj malzemesini sürmeden asla dışarı çıkmazsın?
Betül BTL : Tek bir ürün kullanacaksam o kesinlikle rimel olur.

PembeSmokin : Makyaj Malzemelerinde en çok hangi markayı tercih edersin?
Betül BTL : 10.Flormar ve Farmasi markalarının rujlarını çok severek kullanıyorum. 
The Balm ürünlerini de çok başarılı buluyorum. Makyaj koleksiyonumun çoğunu bu markalar kapsar.

PembeSmokin : Aldığına pişmanlık duyduğun kozmetik ürünleri hangileri?
Betül BTL : Markasını vermek istemediğim bir göz altı kremi  kesinlikle. 46 tl gibi bir fiyata almıştım ama hiç memnun kalmamıştım  ve nemlendirmesi çok zayıftı. Göz kremi önerileri olanlar lütfen benimle paylaşsın :D

PembeSmokin : Alışveriş rutininde tercihin eksik olanları almak mı yoksa deli dolu doyasıya alışveriş yapmak mı?
Betül BTL : İhtiyacım olan ürünler için giderim alışverişe ama bakarsınız ki ihtiyacım dışındaki ürünleri alıp gelmişim. Özellikle annem laf aramızda çok rahatsız bu durumdan.

PembeSmokin : Blog dışındaki hobilerin neler?
Betül BTL : Blog dışında instagramımla çok ilgileniyorum.Bunun dışında yürümeyi çok seviyorum.

PembeSmokin : Betül'ün çantasını karıştırsak bir güzellik bloggerı olarak çantasında neler buluruz? 
Betül BTL : 14.Çantamda şarj aletim, makyaj çantam  ve deodorantım bulunur. Pek fazla eşya alıp yük etmeyi sevmiyorum. (makyaj çantamda bütün ürünleri  taşımıyorum tabi ki )Resimde de gördüğünüz gibi sadece bunlardan ibaret.



PembeSmokin : Giyiminde marka takıntın var mı? Ne tarz giyinmeyi seviyorsun?
Betül BTL : Giyim konusunda takıntım yok fakat spor ayakkabım marka olmalı yoksa içime sinmiyor. Kendime yakıştırdığım her şeyi giyebilirim. Marka olup olmaması sorun değil. Pazarda da bazen güzel parçalar bulunabiliyor.

PembeSmokin : Ve son soru… Geleceğe yönelik planların neler?
Betül BTL : Youtube kanalı açmak istiyorum fakat kendime çok güvenemiyorum hazır olmak istiyorum.Hazır olduğumda kameramla birlikte karşınızda olacağım.

Betül ile yapmış olduğumuz bu güzel sohbet için kendisine buradan da teşekkür ediyorum. Kendisinin bloguna buradan  ve gerçekten ilgilenmeyi çok sevdiğini gözlerimle gördüğüm instagram hesabına da buradan ulaşabilirsimiz.
Yeni yazılarımdan ve yeni kategorilerin ilk yazılarından haberdar olmak için blogumu buradan çevrelerinize ekleyebilirsiniz. Blog konuğum olmak için ise blogumdaki iletişim formundan ulaşmanız yeterli olacaktır. Hemen geri dönüş yapacağımdan emin olabilirsiniz. 
Bir sonraki yazımda görüşmek üzere 
Sevgilerimle
Aslı

2 yorum :

Fikriniz benim için çok değerli... Yorumlarınızı bekliyorum.