3 Haziran 2015 Çarşamba

Gelin Saçı ve Gelin Makyajı Nasıl Olmalıdır?

Yaz aylarına girmemiz ile birlikte düğünlerde yavaş yavaş çoğalmaya ve kendini göstermeye başladı. Ben bu heyecanları her ne kadar atlatmış olsam da sıradaki heyecanlı gelinlerimize özel bir "Gelin Saçı ve Makyajı" postu hazırlamaya karar verdim.
Evlilik Hazırlıkları süreci o anki yaşamış olduğumuz hayatımızdaki tüm sosyal hayatımıza ve yaşam tarzımıza bir süreliğine elveda dememizi gerektiren, sinir ve stresin en yoğun olarak yaşandığı, kendimizle ilgilenemediğimiz bir dönemdir. Bu süreci çok iyi yönetmek gerekmektedir. her konuda bilgi sahibi olmak ve bunları icraate geçirmek gerekir. Ev ve çeyiz hazırlıkları ile uğraşırken hayatımızın en özel ve tek olan gününde kendimizin nasıl olacağı ile çok ilgilenme fırsatı bulamayız. Bu yüzden aceleyle Gelin saçı, makyajı gibi belkide en önemli gereklilikleri yanlış ya da acele kararlar ile geçiştirip tüm ceremesini o en özel günde çekiyoruz.
Aslında düşünmeliyiz ki o gün her ne olursa olsun hayatımızın en özel günü. Bu özel gün ile ilgili olarak verdiğimiz herhangi bir yanlış kararı hayatımız boyunca hatırlayacak, hatta hatırlamakla kalmayıp fotoğraflarda göreceğiz.
Bu postla birlikte Sizlerle tanışma fırsatı da buluyor olacağım. Şimdiye kadar ne blogda ne de instagramda hiç resim paylaşmadım. Çok fazla paylaşmayacağım da. Fakat Gelin Makyajı ve Gelin Saçı Postumda bir çok yaşamış olduğum tecrübeyi anlatırken tüm bunlara dikkat ederek nasıl bir gelin makyajım olduğunu ya da saçlarımı nasıl yaptırdığımı göstermemek olmaz...
Ve işte Benim Gelin Makyajım...





Kuaförünü ve Makyözünü aylar öncesinden ayarlamış, her detayı dikkatle takip etmiş biri olarak sizlere vereceğim tavsiye tercihiniz ne olursa olsun hatta kendinizi bildiniz bileli gitmiş olduğunuz kuaför bile olsa onunla sıfırdan tanışmanız ve tüm sorularınızı, merak ettiklerinizi kendisine yöneltmeniz olacaktır. O özel gün hiç bir yanlışı ne yazık ki affetmiyor ve yıllardır gittiğiniz kuaför ne kadar başarılı olursa olsun Gelin Saçı ve Makyajında pasif kalabiliyor.
İlk olarak Gelin Saçı ile ilgili en önemli gördüğüm detaylar ile başlamak istiyorum.
*Gitmiş olduğunuz kuaföre yönelteceğiniz ilk sorunuz kendisinin haftada kaç Gelin Saçı yapmış olduğudur. Bu işi senelerdir yapması Gelin Saçınızı muhteşem yapacağı anlamına gelmiyor.
*Saçlarınızı nasıl istediğinizi anlattıktan sonra kararı ona bırakmış olsanız dahi kendisinden kesinlikle prova isteyin. Bazı kuaförler provaya karşı çıkar. Çünkü kendilerine çok güvenirler. Ben bu şekilde olduğunu asla düşünmüyorum. En tecrübeli kuaför dahi olsa eğer kendisine gerçek anlamda güveniyorsa prova yapmalı ve saçınızı düğün gününüzde nasıl muhteşem yapacağını kanıtlamalıdır. Bunu yapmayan kuaförlerin aksine kendine güvenmediğini ve sizi kaybetmekten korktuğunu düşünüyorum. Düğünden bir hafta önce her iki tarafında uygun olduğu bir vakit prova saatinizi ayarlayabilirsiniz. Hatta kına gecenizde saçınızı yaptıracaksanız o gün bile provanızı yapıp size gösterebilir.
*Gelin Saçınızı mutlaka gelinliğinize kombin yapmalısınız. Sade ve hiç bir abartısı olmayan bir gelinlikle aşırı abartılı bir saç güzel durmayacağı gibi, taşlı, kabarık ve üzerinde özel işlemeler olan patlayan bir gelinlik ile de çok sade bir saç yakışmayacaktır.
*Sadece Gelinlik olarak değil, düğün mekanınıza, hatta takacağınız takılara bile dikkat etmeli, saç modelinizi bunlara bağlı olarak seçmelisiniz.Bir kır düğününde rüzgarlı havada tüm buklelerinizin dümdüz olmasını ya da üstü açık gelin arabanızda dağınık topuzunuzun iyice dağılmasını istemiyorsanız bunlara kesinlikle dikkat etmelisiniz.
*Topuz gelinlerin vazgeçilmezi olsa da özellikle uzun boylu gelinler bu modelleri asla kullanmamalı. Saç modelimizi seçerken damatları da azıcık düşünmekte fayda var.
*Gelin saçınızı seçerken kesinlikle yüz şeklinize göre karar verin. Unutmamanız gereken noktalardan biri de olası anlık değişikliklerden hep kaçının. Kuaförünüz yapacağı saçta size kahkül gerekli de diyebilir. Daha önce kendinizi kahkül ile görmediyseniz ve hiç kullanmadıysanız asla kabul etmeyin. Beğenmediğiniz takdirde geri dönüşü olmayacak ve siz ömrünüz boyunca düğün videonuzda eşinizin yanında bir başkasını seyrediyor olacaksınız.
*Her gelin adayı en esmerinden en sarışınına kadar düğünden önce saçlarını sarı yapma, röfle yapma, balyaj attırma gibi değişikliklere gidiyor. Bu konuda çok ciddiyim YAPMAYIN! Çok Çirkin duruyor. Bırakın o sarı saçı açık tenliler, sıcak tenliler yapsın bırakın balyajı onlar attırsın.
*Eğer soğuk bir cilt tonuna sahipseniz ya da esmerseniz attırdığınız balyajlar ışıltı şeklinde olabilir. Koyu veya siyaha yakın saç rengine sahipseniz bırakın saçlarınız siyah bir inci gibi parlasın. Gelinliğe en çok yakışan saçın siyah olduğunu düşünüyorum. Siyah saçlı bir gelin oldum ve asla pişman değilim.


Bir önemli detayda makyaj...
Makyaj ne kadar kusursuz olursa olsun uykusuzluk gözlerinizden  okunabilir. O yüzden düğün gününüze muhteşem bir uyku çekmiş olarak ve sabah kahvaltınızı ballı kaymaklı yapmış olarak başlamanız en büyük tavsiyem olacaktır.
*Saçlarınıza nasıl prova yaptırdıysanız makyaj içinde aynı prova geçerli olmalıdır.
*Makyözünüz veya kuaförünüzde yapılacak makyaj için anlaşmadan önce kullandığı kozmetik ürünlerinin markalarını ve özellikle su bazlı olup olmadığını mutlaka öğrenmelisiniz. Günlük kullanılan makyaj malzemeleri ile yapılacak uygulamada makyaj sabitleyici ürünler kullanılsa bile makyajınız akacaktır.
*Düğün günü pürüssüz bir makyaj için yüzünüze yapmış olduğunuz bakımları yoğunlaştırmalısınız. Cildinizi nemli tutmalı ve gözlerinizi dinlendirmelisiniz. Cilt tipinize uygun olan yüz ve göz nemlendiricilerinizi aksatmadan kullanmalı ve düğünden bir gün önce yüzünüze ve tüm vucudunuza peeling yapmalısınız.
* Karma ya da yağlı cildiniz varsa düğünden en az on gün  önce aşırı yağlı yemekler, cips, çikolata gibi ıvır zıvırlardan kaçınmalısınız. bu hem sivilce oluşumunu en aza indirgeyecek hem de olası ödem problemlerini yok edecektir.
*Göz altı morlukları olan gelinler genellikle kafein ağırlıklı kremlere yönelmeliler. Fakat o dönemdeki ekonomik duruma bağlı olarak bunu alamayan ve yapamayanlar tabi ki üzülmesin salatalık dilimleri ve patates dilimleri gözlerimizi gerçek anlamda rahatlatacak baş ucu göz bakım ürünlerimizdir.
*Tüm kızlar olarak özellikle yaz gelini olacaksak Solariumu tercih ederiz. Aşırıya asla kaçmayın. Aksi takdirde benim gibi düğünden iki gün önce evde anneniz tarafından bir yandan azarlanır, diğer yandan yoğurtlanır, onlar bitince bepanthene kreme boğulursunuz.
*Gelin makyajınızı yine saçınız, Gelinlik, Düğün mekanı, takılar gibi kavramları göz önüne alarak yaptırmalısınız. Örnek olarak gelinliğiniz aşırı sade ise kokoşluktan ve şatafattan daha uzak sade bir makyaj ve nude tonlar tercihiniz olmalıdır. Tam tersini düşünürsek gelinliğinizde taş, işleme, dekolte gibi detaylar var ise çekici ve iddialı bir makyaj tam size göre olacaktır. Kapalı alan düğünlerinde daha koyu ton rujlar tercih ederken, kır düğünü veya teknede yapılacak bir düğünde açık ruj tonları tercih etmeniz yerinde olacaktır.
*Profesyonel ürünlerle yapılan makyajınızda yüzünüzde asimetrik olarak gördüğünüz detayları makyözünüzle paylaşmalı ve kontür uygulamaları ile simetrik hale dönüştürmelisiniz.
*Unutmayın ki makyajınız sabahtan gece yarısına kadar yüzünüzde kalıyor olmalı ve gün boyu çeşitli şartlarda açık hava fotoğraf çekimleri, sıcak havada terleme, yemek yeme, düğün akşamı boyunca dans etme gibi sizin hiperaktivitenizi tamamıyla güçlü bir şekilde akmadan kaldırıyor olmalı. Bu yüzden su bazlı ürünlerin kullanılması ve makyaj sabitleme spreyleri ile son rötuşlar atılmalıdır. Rujlar ise gün boyu kalıcı olması gerekir. Yine de siz rujunuzu daha önceden belirleyip aynısından bir tane çantanızda barındırın derim.
*Kuaförünüzü ya da makyözünüzü  fotoğraf mekanınıza çok uzak seçmemenizi tavsiye ediyorum. Özellikle açık hava yeşil alan, orman çekimlerinde makyaj ve saç ne kadar profesyonel yapılıyor olursa olsun bozulabiliyor. Gelin arabanıza atladığınız gibi soluğu kuaför koltuğunda alabilirsiniz.

Aklıma gelen detaylar şimdilik bu kadar... İlerleyen günlerde Heyecanlı mı heyecanlı, Güzel mi güzel Gelin adaylarına önereceğim bir çok şey olacak. Beni takipte kalın kızlar...
Bir sonraki yazım sanırım birazdan geliyor olacak
Görüşmek dileğiyle...
Hoşçakalın.

2 yorum :

  1. Gelin makyajın harika olmuş aşırıya kaçmadan sade :) Blogunu yeni keşfettim ve takibe aldım banada bekliyorum mutlaka :)

    www.beautybygizzy.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok Teşekkür ederim. Bende senin blogunu bir karıştırayım bakalım :)

      Sil

Fikriniz benim için çok değerli... Yorumlarınızı bekliyorum.