1 Haziran 2015 Pazartesi

Siyah Saç ile İlgili Artılar ve Eksiler

Saçlar...
Kadınlar olarak güzelliğimizin büyük çoğunluğunu oluşturan protein artıklarımız. 
Onları bir çok şekle sokar, bir çok renge boyarız...
Üniversite hayatım boyunca saç boyalarının renk skalasındaki bir çok rengi denemiş biri olarak Siyah saçta karar kılıp senelerce bu rengi kullandım. Geçtiğimiz aylarda bir yanlışlık yapıp açtırdım fakat bu değişim yaklaşık bir ay sürdü. Şu an bu satırları sizlere yazarken yine simsiyah saçlara sahibim.
Genelde herkes saçlarını zıt ister... Kıvırcık olan düz, düz olan kıvırcık saç istediği gibi, renklerde aynı şekilde zıt istenir. Sarışınlar genelde hayatlarının bir döneminde de olsa koyu renk saç kesinlikle kullanıyorlar ya da esmerler gidip sapsarı olup çıkıyorlar birdenbire
Siyah saçı kullanmak isteyip ve cesaret edemeyip çok fazla araştırma yapan bir sürü bayan olduğuna eminim. Artılarını ve Eksilerini her yönüyle ele alıp sizlerle paylaşmayı düşündüm ve Saçlarınızı siyaha boyatmayı düşündüğünüz bir dönemde sizlere ışık olacak bir yazı hazırladım.


Siyah saç renginin olumlu yönlerini ele alacak olursam. Uzun zamandır kullandığım bu rengin bir çok olumlu ve olumsuz yönünü size sayabilirim.
*Siyah renk skalasındaki en keskin renktir. Asaletli durur. Fakat teninizin renginin bu renkle uyum içinde olması gerekir. Çoğu ten rengiyle uyuşur fakat "Soğuk Ten" "Sıcak Ten" diye ayırdığımız beyazımsı ve sarımsı renk tonlarınızla da kıyaslamamız gerekir. Soğuk ve Sıcak ten ile ilgili ayrı bir yazı gelecek kısa zamanda. Siyah saç en çok soğuk tenlilere yakışır.
*Siyah saç rengini kullanan her bayan bilmelidir ki yüz hatları diğer renklerden daha fazla dikkat çekecek.  Örnek vermem gerekirse çıkık elmacık kemikleri, burun kemiği gibi yüzünüzde sizi rahatsız eden bölgeler varsa siyah saçı taşıdığınızda makyaj hileleri ile bunu düzeltmeniz gerekir. Aksi takdirde daha net bir şekilde ortaya çıkabilir.
*Siyah saç rengi ile dikkatler hep üzerinizde olur. O yüzden genellikle makyaj uygulamalarındaki tercihlerinizi daha doğal renklerden ve sadelikten yana yapmanız çok güzel ve dikkat çekici görünmenizi sağlayacaktır. Göz makyajı olmaksızın sürülen kırmızı bir ruj bile sizin bir sürü insan içinde ilgi odağı olmanızı sağlayabilir.
*Eğer saçlarınızı siyaha boyuyorsanız. Beyaz olan tüm havlu ve bornozlarınıza elveda demelisiniz. Aksi takdirde bornozunuzun yakasının ense kısmındaki siyahlıkları ya da saç havlunuzda desen olmuş simsiyah lekeleri hangi çamaşır suyunu ya da leke çıkartıcı ürünü kullanırsanız kullanın çıkartabileceğinizi sanmıyorum.
*Saçınızı boyadığınız ilk yirmi gün duş alırken vücudunuzdan siyah suların süzülmesine razı olmalısınız.
*Eğer saçınızı evde kendiniz boyayacaksanız ve bu boyama işlemini dikkatli yapmazsanız ilk üç gün siyah kulaklar, favoriler ve yine simsiyah bir ense ile gezmek zorunda kalırsınız. Tavsiyem nemlendirici sürerek leke olmasınız engellemeniz.
*Saçınızı boyamak için iki kat eldiven takmalısınız ki tırnaklarınız uzayana kadar koyu renk oje kullanmak zorunda kalmayın. Aynı zamanda etrafınızda halı, koltuk, dolap örtüsü gibi tekstilleri hiç bulundurmayın sıçrarsa çıkartamazsınız.
*Saçlarınız dalgalı ya da kıvırcık bir forma sahipse genelde normalinden daha da fazla düzleşecektir. Siyah renk renk skalasının en uç rengi olduğundan sarı saç kadar olmasa da saça çok fazla zarar veriyor. Bu yüzden bitkisel ya da amonyaksız boyaları tercih etmek daha yararlı olacaktır.
*Siyah renkten sıkılma gibi bir lüksünüz asla olamaz. Olduğu takdirde bilmelisiniz ki omuzunuza, göğsünüze ya da belinize gelen saçlarınız ensenize çıkacak. Açtırma işleminde aşırı derecede yıpranma,yanma ve kopma olacaktır.Kopma olmayacağını  ya da bitkisel açıcılar ile açabileceğini söyleyen bir kuaföre siyah saçınızı asla açtırmayın. Bitkisel yağ veya açıcılar ile siyah saçın rengi akıtılamıyor ve olan saçlarımıza oluyor.
*Alışırsanız asla vazgeçmezsiniz. Ne kadar ilgi çekse de doğal bir renk olduğu için bir süre sonra sizde "normal saç rengim" havası yaratmaya başlayacak ve değiştirmek isteyeceksiniz. Aşamaz ve değiştirirseniz bile en yakın zamanda aynı renge geri dönersiniz.
*Bu renk saçlarda model kesimleri ve net topuzları muhteşem gösterir. Fakat örgü, dağınık bukle topuzlar..vs gibi modelleri siyah saç göstermez. Açık renk saçın verdiği modeldeki can alıcılığı siyah saç size vermez.
*Natural bir siyah seviyorsanız 1.0 numara olan siyahı, çok dikkat çeken parlak ve ışıkta lacivert parlayan saçlar istiyorsanız 2.0 numara olan mavi siyahı tercih etmelisiniz.
*Siyah saç rengi saçınıza tam olarak oturduğu zaman tüm saçınızı boyamanıza gerek kalmaz. Siyah renk saçınızdan ne kadar akıyor gibi görünse de diğer renkler gibi akmaz. Dip boya yapılması yeterlidir. Saçların rengi matlaştıkça komple boya yapabilirsiniz.
*Siyah saçı en çok gösteren kaş rengidir. Saçlarınızı siyaha boyatıp kaş renginizi açık bırakırsanız çirkin bir görüntü oluşacaktır. Tabi kaş boyatırken en önemlisi kendinizi profesyonel ellere bırakmanız olacaktır. Normal saç boyaları ile asla kaşlarınızı boyamayın. Boyanın içerisindeki kimyasallar gözünüze girerek zarar verebilir ve ileride kaşlarınız da dökülme yapabilir.

Siyah saç rengi  ile ilgili aklıma gelen tüm detayları sizlerle paylaşmaya çalıştım. Sizlerde aklınıza gelen detayları yorumlarınız ile paylaşırsanız bu yazının çok daha dolu olacağından eminim.
Saçlarını siyaha boyayan güzeller Sizler neden bu rengi tercih ettiniz? Bu renkle ilgili yaşamış olduğunuz artı ve eksiler neler?  Paylaşımlarınızı bekliyor olacağım.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere
Şimdilik Hoşçakalın...



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Fikriniz benim için çok değerli... Yorumlarınızı bekliyorum.