21 Temmuz 2015 Salı

Blog Konukları: Beauty Beybi Blog




Ufak bir bayram tatilinden sonra bir çoğumuz işlere ve evlere geri dönmüşken bende ufak bir tatilden sonra bu hafta blog konuğum olan Leyla ile sizlerle birlikteyim. 
Leyla beautybeybi.blogspot.com.tr blogunun sahibi ve kendisi ile sizlere yine diğer blogger konuklarımla olduğu gibi hem bilgilendiren hem eğlendiren bir post hazırlamaya çalıştık. Gelen mailler giden mailler doldu taştı... Arada benim yirmilik dişim çekildi, acılar içinde kıvrandım falan :) ama  bugüne bu post yetişecekti ve yetişti... 
Bakalım bu haftaki konuğum sizlerle blog ve güzellikle ilgili aynı zamanda hayatına dair neler paylaşmış?


Pembe Smokin: Merhaba Beauty Beybi. Kendinden bizlere kısaca bahsedebilir misin?
Beauty Beybi: Merhaba öncelikle beni  blogunda  ağırladığın için teşekkür ederim canım.  Ben  Leyla.  Nam-ı diyer "Beauty Beybi" Oğlak burcuyum  burcumun yüzde yüz özelliklerini taşıdığıma inanıyorum   Çok inatçıyım ve sevdiğim insanları paylaşmayı pek sevmiyorum.  Azıcıkta hırslıyım ama fazla değil  birde tam bir kitap kurduyum. ( çok mu  uzun oldu  ne ? )

Pembe Smokin: Doğum tarihini ve Nerede yaşadığını öğrenelim birde...
Beauty Beybi: 25 yaşındayım. Şanlıurfa'da yaşıyorum
Pembe Smokin: Güzellik Bloggerı olmaya ne zaman karar verdin ve blog isminin bir anısı varsa bizimle paylaşabilir misin?
Beauty Beybi: Aslında aniden olan bir şey değil   2010 yılından beri sürekli blogları ve bloggerları takip ediyorum. Hep  istedim ama nasip beş yıl sonra açtım blogumu.  Alışveriş yapmadan önce bloggerların  fikirlerini okurdum  ve gerçekten etkili de olurdu .  Öğrenci olduğum için kullandığım ürünleri paylaşmaya fırsatım olmadı ama çevremde arkadaşlarım güzellikle ilgili her zaman benden destek alırlardı. Bir nevi online bloggerlık yapıyordum . Kendimi hazır hissedince de yazmaya başladım diyebilirim.
Pembe Smokin: Sence bir güzellik bloggerı nasıl olmalıdır?
Beauty Beybi: "Bence bir güzellik bloggerı güzel olmalıdır. Dermişim. Şaka bir yana bence  bir blogger kesinlikle içten olmalı, objektif olmalı, kullandığı ürünü  iyi ve kötü her yönüyle anlatmalı ve  bencil olmamalı kısacası güzelliğini neye borçluysa onu  paylaşmalı.

Pembe Smokin: Yeni Bloggerlara tavsiyelerin neler olur?
Beauty Beybi: Aslında ben de çok eski bir blogger değilim ama benden sonra blogunu açan arkadaşlarıma önerilerim;
Kesinlikle bu yazma  işini  heves olarak görmemeliler ve  içlerinden geliyorsa yapmalarını öneriyorum çünkü düzenli yazmak bana göre iyi bir blogger olmanın en büyük parçasıdır. Şahsen takip ettiğim bloggerların güncel olmasını istiyorum. Eğer güncel değilse bu çok sıkıcı bir hal alıyor. Birde kimsenin onları bulmalarını beklemesinler, kendileri gidip onların da blog dünyasında olduğunu belirtsinler. Kendilerini göstermeye çalışsınlar. 
İlk aklıma gelenler bunlar :=) 
Pembe Smokin: Kendini başarılı bir blogger olarak görüyor musun? Bunun için neler yaptın ya da sana zorlukları neler oldu?
Beauty Beybi: Aslında doğruyu söyleyeyim kendimi başarılı buluyorum. :=)  Çünkü blogumda ilk postlarıma baktığımda fazlaca başarı kaydetmişim diyebiliyorum. İlk yazılarım öncesine göre bayaca kötü geliyor bana...

Pembe Smokin: Kişisel Bakımında olmazsa olmaz dediğin bakım ürünlerin neler?
Beauty Beybi: Kişisel bakım gerçekten  her insan için önemli olan bir konu bence,  ilk olarak  kesinlikle vücut ürünleri olmazsa olmazım (duş jeli, şampuan, kese ve vucüt  kremi ) Tırnaklar  ve tabi ki diş bakımı çok önemli benim için.. :)  
Olmazsa olmaz dediğim ürünlerim ise şu şekilde: 

Duş jelim, peeling etkili eldivenlerim sanrım hiç vazgeçemeyeceğim ürünlerim. Vücut losyonlarım Ceradolin markasına ait. Su bazlı ve yağ bazlı, her ikisini de seviyorum tamamen temiz içerikli ürünler. Badem yağı yine vazgeçemediğim ürünüm. Uzun zamandan beri kirpiklerim için kullanıyorum.  Vazelini ise  topuklarıma geceleri sürüyorum, yine el kremim diş fırçam-macunum  ve Deodorantım kişisel bakımda vazgeçmediğim ürünlerim.


Pembe Smokin: Cilt Bakımında olmazsa olmaz dediğin bakım ürünlerin neler?
Beauty Beybi: Zaten benim blogum daha çok cilt bakım ürünlerine yönelik olduğu için bir çok ürün kullanmışlığım var. Bu aralar severek kullandığım ürünlerim;
Bioderma’nın  temizleme jeli sabah ve akşam olmak üzere yüzüme uyguluyorum. Yüzümü arındırdığına inandığım en favori cilt ürünlerimden kendisi. Bu aralar favorim. Nivea Pure Effect var birde peeling, maske ve temizleme olarak üç şekilde kullanıyorum. Aslında sanırım bir tek vazgeçemem dediğim ürünüm bu diye düşünüyorum.  Toniğim gerçekten olmazsa olmaz dediğim cilt ürünlerimden biri  Garnier Tazeleyici Tonik bu aralar elimden düşmeyen bir diğer ürünüm ve oldukça memnunum. Cildimde ölü derimden kurtulmak için 2 hafta da bir  Pure Beauty Pomegranate Antioxidant Exfoliating Gel kullanıyorum. Bu benim ikinci kutum sanırım.  Nemlendiricim ise ne olursa olsun gece mutlaka kullandığım ürünlerden biridir. Topicrem markasına ait nemlendiricim ise daha yeni tanıştığım ve bu aralar da tek  kullandığım nemlendirici ürünüm diyebilirim.  Göz çevrem için ise Avon Anew Clinical Infinite Lift İkili Göz Çevresi Kremi severek kullanıyorum. Aslında çok aman aman faydasını görmedim ama göz çevremi rahatlatıp nemlendirdiğini düşündüğüm için kullanıyorum. Dudak nemlendiricim de yine olmazsa olmazım ve  spf15  içeren Superdrug The Little Protecting Pink  sürekli  kullandığım dudak nemlendiricim. Bunlara bir nevi günlük rutin ürünlerimde diyebilirim. İşte bu  kadar… 


Pembe Smokin: Saç Bakımında olmazsa olmaz dediğin bakım ürünlerin neler?
Beauty Beybi: Ayyy işte benim bölümüm sanırım en fazla uğraştığım yer saçlarım. Çok uzun hafif dalgalı bir saçım var ve  bakımı gerçekten çok zor. Ayrıca doğal olduğu için daha fazla dikkat etmeye çalışıyorum.. Mesela saçlarım için bitkisel yağlar vazgeçilmez olan ilk ürünlerim aynı zamanda bu aralar saç  maskesi ve spreylere takmış durumdayım. Saç rutinimde  ise çam terebentin, kayısı, argan  ve badem yağlarını güzelce karıştırıp saçımı yıkamadan 1 saat önce sürüp bekliyorum. Saçlarma çok faydalı olduğunu düşündüğüm bir kür. Bu aralar Prozinc Summer Time Sampuanı kullanıyorum. Saçlarımı yıkadıktan sonra yine Prozinc Saç Maskesini 5 dk bekletip yıkıyorum.  Gündüz Prozinc  Ferahlatan Spreyi gece ise hem kuru hem de ıslak saçlara uygulanabilen Zigavus Elixir Argan ve Avakado içeren Özel Bakım Serumunu kullanıyorum harika bir ürün ve bittikçe alınacak bir ürün benim için ..



Pembe Smokin: Makyaj Malzemelerinde sevdiğin ve tercih ettiğin ürünler neler?
Beauty Beybi: Aslında çok fazla markanın ürünlerini kullanıyorum. Çok  karmaşık bir listem var sanırım. Wet'n Wild,  Loreal , Alix Avien ve Rimmel London markalarından farklı farklı ürünler tercih ediyorum. 
Pembe Smokin: Aldığına pişmanlık duyduğun kozmetik ürünleri neler?
Beauty Beybi: Kozmetiğe çok fazla para harcayan biri değilim. O yüzden çok da pişmanlık duyduğum ürünler pek olmuyor. Çünkü herkes alıyor, kullanıyor ve yorumlarını yapıyor. Herkes tarafından onaylanınca ben de gidip alıyorum  ve  güzelce kullanıyorum. Tamamen memnuniyet duyduğum ürünleri kullandım şimdiye kadar.  
Pembe Smokin: Alışveriş rutininde tercihin eksik olanları almak mı yoksa deli dolu doyasıya alışveriş yapmak mı?
Beauty Beybi: Bazen ihtiyacım olduğu zaman alışveriş yapıyorum dolu dolu hatta ne bilim stok yaparcasına, bazense hiç ihtiyacım olmayan şeyleri sırf merak ettiğimden alıp ben eksik mi kalayım diyorum ve zırvalarcasına alışveriş yapıyorum. 
Pembe Smokin: Blog dışındaki hobilerin neler?
Beauty Beybi: Blogum dışında kitap manyağıyım, bol bol  kitap okuyorum ve film izlemeyi seviyorum. Ayrıca ailem ve arkadaşlarımla vakit geçirmeyi seviyorum.
Pembe Smokin: Beauty Baby’nin çantasını karıştırsak bir güzellik bloggerı olarak çantasında neler buluruz? 
Beauty Beybi: Aslında  uzun bir yola ya da kalacağım bir yere gitmiyorsam  Yanımda makyaj çantası taşıyan biri değilim. Yük yapmayı sevmiyorum ama yine de  sizler için genelde makyaj çantamda neler olur göstereyim; 
Pudram çoğu zaman yanımdadır. Aslında rimel ve eyeliner'ı evde sürüp çıkarım ama her ihtimale karşı yanımda da bulundururum. Hafif bir kapatıcı , dudak kalemim, rujum  ve minik birde far benim için yeterli ürünler diyebilirim 


Pembe Smokin: Ve son soru… Geleceğe yönelik planların neler? 
Beauty Beybi: Sanırım Geleceğe yönelik planlarım  arasında en önemlisi  uzun bir ilişkimin artık nihayete ermesi  için yaptığım planlar... Gerisi de Allah büyüktür.

Bu haftaki Blog Konuğum ile gerçekten eğlenceli ve bir o kadar zorlayıcı bir post hazırlığı yaptık. Kendisine buradan çok teşekkür ediyorum.
Blogumda davetli olarak yer almak için pembesmokin@gmail.com adresinden veya blogumdaki iletişim kısmından bana ulaşabilirsiniz.
Yazılarımı anında okumak ve yepyeni paylaşımlarımdan haberdar olmak için buradan izleyicim olabilir veya pembesmokinblog instagram hesabımdan takip edebilirsiniz.
Bir sonraki yazımda görüşmek üzere
Sevgilerimle
Aslı

4 yorum :

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. ne güzel bir anlatım. :) devamını bekliyorum sabırsızlıkla. takipteyim

    cnm ya yazıların mavi renk olması biraz göz yoruyor.

    http://tesetturnotlari.blogspot.com.tr/
    bende beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki ziyaret ederim blogunu canım. Mavi yazılar konusunu emin ol bu hafta yapmıyorum. Çok ciddiye alırım bu tarz eleştirileri çok teşekkür ederim.

      Sil

Fikriniz benim için çok değerli... Yorumlarınızı bekliyorum.