27 Temmuz 2015 Pazartesi

Blog Konukları: Pudra Kokusu



Merhabalar...
Yine bir Pazartesi ve ben dördüncü blog konuğumla birlikteyim. Blog konuklarım kategorisi ile sizlerle birlikte olalı bugün tam bir ay oldu. Konuklarım beni kırmadıkları ve blogumda sorularımı yanıtladıkları için her birine ayrı ayrı ne kadar teşekkür etsem azdır. Bugün sizlerle tanıştıracağım konuğum Pudra Kokusu.. Yani Büşra..
Yakın zamanda blog keşif etkinliği ile tanıştık. Kendisi çok kibar ve naif. Arkadaş canlısı taze bloggerlardan... Tanıştıktan bir kaç gün sonra emek hırsızları kendisinin instagram hesabını çaldı ve günlerce bunlarla uğraşmak zorunda kaldı. Neyse ki aldı ama herkesi buradan uyarmak isterim. Herhangi bir nedenle başka bilgisayarlardan da blogumuza girmek zorunda kalabiliyoruz. Girdiğimizde çıkış yapmayı unutmayalım. Aynı şekilde instagram hesaplarımızda böyle. Aylarca yıllarca uğraşarak edindiğimiz değerli takipçilerimizide bu tehlikeye sürüklememek adına şifre ve çıkış işlemlerimize dikkat edelim derim. 
Bu küçük uyarıdan sonra gelelim blog konuğumla Neler konuştuğumuza, Bakalım Pudra Kokusu sizlere blog, güzellik ve hayata dair neler paylaşmış?

Pembe Smokin: Kendini bize kısaca tanıtabilir misin?
Pudra Kokusu: İsmim Büşra, 23 yaşındayım. İngiliz dili ve edebiyatı okuyorum , Malatya'da yaşıyorum ve burada İnönü üniversitesinde okuyorum.  Yengeç burcuyum.
Pembe Smokin: Güzellik bloggerı olmaya ne zaman karar verdin ve Blog isminin bir hikayesi varsa bizimle paylaşabilir misin?
Pudra Kokusu: Herkes gibi benimde kozmetiğe, bakıma çok ilgim vardı ve hatta cilt maskelerinin olduğu tarifler defterim vardı, erkek arkadaşımın böyle bir şey yapsana demesi ile başladım. Yaklaşık 6 aydır bir blogum var instagramı daha sonralar açtım, daha önce başka isimle bir instagram hesabım vardı fakat tatsız olaylar sebebi ile kapandı. Aslında ismimde çok sıkıntı yaşadım çok değiştirdim ama pudra kokusu ismi de erkek arkadaşımın buluşu oldu. Kokulu pudra kullandığım için pudra kokulum deyip dururdu. İsim bulamıyorum falan deyince bunu yapsana dedi. Bunda karar kıldım. 
Pembe Smokin: Sence bir güzellik bloggerı nasıl olmalı? 
Pudra Kokusu: Aslında bu soruya cevap verme vasfına sahip değilim. Çünkü ben de hala tam anlamı ile olmuş bir blogger değilim. Ama bloggerların başında eleştiriye açık olmalı cevabı ilkte gelir. Çünkü her kesimden insana hitap ediliyor ve bin bir çeşit insanla karşılaşıyorsun. Ve bir eleştiride küsüp giden ya da karşısındaki insanı rezil eder tarzda cevaplar veren bloggerları pek tasvip etmiyorum. Tabi bu benim görüşüm.
Pembe Smokin: Yeni Bloggerlara tavsiyelerin neler olur?
Pudra Kokusu: Ben de çok eski bir blogger sayılmam ama çok kişiden mesaj aldım ürün gönderimi niye yapmıyorlar, nasıl ürün gönderiyorlar diye. Buna çok üzülüyorum açıkçası, sadece ürün gönderimi için açılmış hesaplar var oysa  bu işe başlamak için öncelikle bir çok ürün tanıyıp, bir çok ürüne sahip olman gerekiyor. Elindeki 5-6 ürünle bu iş yürümez. Çünkü ben dahil çoğu blogger ihtiyacı olmadığı halde sadece gidip denemek ve yorumlayabilmek adına ürünler alıyor ve para harcıyor. bu durum da insanı çoğu zaman sıkıntıya sokabiliyor. Bana da çok fazla ürün gönderen firma yok fakat demem o ki bu işe sadece ‘ay evde oturayım bedavalar gelsin’ mantığı ile başlamamak. Çünkü 20 liralık bir ürün geliyorsa 2 katı alışveriş yaparak başka ürünler alarak yürüyor bu olay. Bir şeyler tanıtmak ve yardımcı olmak ilk amaç olmalı diye düşünüyorum.
Pembe Smokin: Kendini başarılı bir blogger olarak görüyor musun? Bunun için neler yaptın ya da sana zorlukları neler oldu?
Pudra Kokusu: Kendimi çok başarılı bulmuyorum, çünkü sürekli ve düzenli paylaşımlarım yok. O an ne eserse onu paylaşıyorum onun dışında yapmam gereken işler ve yaşamam gereken bir hayatım var. İnstagramdaki blogger hesabım ve bloğum bir işten ziyade hobi. O yüzden başarılı bulmuyorum. Yaşadığım zorluk mutlaka var. İlk neden erkek arkadaş faktörü bir ruj paylaşacaksam 1 saat ikna ediyorum. Haklı olarak kıskanıyor ve ben de genel de blog hesabımda kendi resmimi paylaşmıyorum. Yaşadığım bunun dışında sorun yok. Bu sorunu da sevdiğim için büyük bir zorluk olmuyor
Pembe Smokin: Takipçi ve Okuyucular sence analiz edilen ürünlere göre mi blogu takip ediyorlar yoksa yazım şekline ve bloggerın yazı kalitesine göre mi?
Pudra Kokusu: Kendimi bir okuyucu olarak varsayarak konuşacağım aslında yazarlıktan çok okumayı daha çok seviyorum. Okuduğum bloggerların yazısınden önce ürüne bakıyorum ilk. Sürekli high-end paylaşan duvarında Benefit,  Ysl, Chanel, Nars vb ürünler dışında paylaşım olmayan bloggerları okumaktan keyif almıyorum. Elbette ki benimde sevdiğim beğendiğim merak ettiğim high-end ürünler oluyor fakat sürekli sürekli de bayıyor. Onun dışında sürekli firma gönderisi paylaşıp teşekkür ederim yazısı paylaşan yararlı iki üç yazısı olmayan bloggerları da samimi bulmadığım için okumuyorum. Kısaca özetlersek ben ilk ürüne sonra dürüstlüğe ve en son anlatıma bakıyorum. Blogger dediğin lafını öyle dümdük söylemeli kriteri önemli diye düşünüyorum  
Pembe Smokin: Şunuda yapsam blogum çok daha iyi olurdu dediğin veya kendini eleştirdiğin bir konu var mı?
Pudra Kokusu: Düzenli ve devamlı paylaşım yapsam daha iyi olur diye düşünüyorum. 
Pembe Smokin: Kişisel Bakımında olmazsa olmaz dediğin bakım ürünleri nelerdir?
Pudra Kokusu: Bebe yağı vazgeçilmezim onun dışında parfümlü kremlerim vücut losyonlarım olmazsa olmaz.


Pembe Smokin: Cilt Bakımında olmazsa olmaz dediğin bakım ürünleri nelerdir?
Pudra Kokusu: İlk sudocremim hayat kurtarıcım olmazsa olmaz. Onun Dışında bepantol kremim, nemlendiricim ve toniklerim. Maskelerimi de unutmamak lazım. Haftada 1 gün kil maskesi mutlaka yaparım. Onun dışında sürekli doğal kürler ve bakımlar yaparım.
Pembe Smokin: Saç bakımında olmazsa olmaz dediğin bakım ürünleri nelerdir?
Pudra Kokusu: En sevdiğim bölüm saç bakımı. Sanırım bir dolap saç bakım ürünüm var ama ilk vazgeçilmezim Extra ordinary yağ lorealin onun dışında argan yağlarım, serumlarım, ısıdan koruyucularım fazlası ile var. 


Pembe Smokin: Makyaj malzemelerine gelelim birde… Hangi makyaj malzemesini sürmeden asla dışarı çıkmazsın?
Pudra Kokusu: Rujsuz çıkmam.Dudak rengimi oldukça soğuk buluyorum o yüzden cildimi canlandırmak adına hiçbir şey sürmezse bir balm sürüp çıkarım.
Pembe Smokin: Makyaj Malzemelerinde en çok hangi markayı tercih edersin?
Pudra Kokusu: Aslında değişiyor her malzeye göre, rimelde maybelline, far ve allıklarda the balm, ten ürünlerinde çok fazla çeşit kullanıyorum. 
Pembe Smokin: Alışveriş rutininde tercihin eksik olanları almak mı yoksa deli dolu doyasıya alışveriş yapmak mı?
Pudra Kokusu: Deli dolu alışveriş yapmak hep tercihim. Her alışverişimde sadece sunu alıp döneceğim diyorum "Aaa! şu da indirimde" deyip ihtiyacım olan tonla şey alıyorum.
Pembe Smokin: Blog dışındaki hobilerin neler?
Pudra Kokusu: Ebru yaparım, boyama yapmayı çok severim, keçeden masa takımları falan yapıyorum, butik kurabiyelerle uğraşıyorum, bir ara bununla yoğun bir şekilde uğraştım şimdi eşe dosta yapıyorum. Ama en çok uğraştığım şey spor. Plates yapmaya bayılıyorum.
Pembe Smokin: Büşra'nın çantasını karıştırsak bir güzellik bloggerı olarak çantasında neler buluruz? 
Pudra Kokusu: İlk çıkacak şeyler en az 3 ruj. Markası farketmez o gün birbirine benzeyen ne kadar rujum varsa çantama atıyorum. Ek olarak ıslak mendil olur mutlaka.Sleepynin ıslak mendili iyi gibi yazın özellikle serinletici etkisi var. Buna ek olarak mutlaka ama mutlaka bir pudra kapağı nedeni ile  ‘ essence all about matt’ pudrası. Aşırı seviyorum. Tüm gün olacaksam dışarda parlama yapmamı önlüyor. Onun dışında bir powerbank ve şarj cihazım mutlaka bunur. Telefon kabloları. Resimde baya kalabalık ve çirkin durduğu için eklemedim. Anahtarlarım, cüzdanım ve tabi ki bir parfüm. 


Pembe Smokin: Ve son soru… Geleceğe yönelik planların neler?
Pudra Kokusu: Planım son senemi kazasız belasız bitirmek ve mesleğe geçiş yapmak. Herkes gibi sevdiğim insanlarla mutlu huzurlu bir yaşam geçirmek...

Büşra ile yapmış olduğumuz bu güzel sohbet için kendisine çok teşekkür ediyorum. Blog hayatında kendisini  tam olmamış görse de ben onun bir okuyucusu olarak paylaşımlarını çok beğeniyor ve sıkı takip ediyorum. Kendisinin bloguna pudrakokum.blogspot.com.tr adresinden instagram hesabına ise buradan ulaşabilirsiniz. 
Haftaya Pazartesi yeni konuğum ile sizlerle olacağım. Yazılarımdan her an haberdar olmak için blogumda buradan izleyicim olabilir. pembesmokinblog instagram hesabımdan beni takip edebilirsiniz. 
Sevgilerimle
Aslı

4 yorum :

  1. :) yorumların ve düşüncelerin için çok teşekkür ederim canım benim ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim katılımın için ben teşekkür ederim. :)

      Sil
  2. Yine harika bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok çok teşekkür ederiz. Konuğum sayesinde...

      Sil

Fikriniz benim için çok değerli... Yorumlarınızı bekliyorum.