24 Temmuz 2015 Cuma

Gelinlere Öneriler : Bekarlığa Veda Partisi Tüyoları


Bekarlık günlerinin sonu gelmişken... Dipte kalan azıcık özgürlüğü sıyırmak, arkadaşlarla tüm düğün hazırlıklarının stresini atıp toprağa basmışçasına rahatlamak ve aslında vur patlasın, çal oynasın eğlenmek adına bir bekarlığa veda gecesi olmazsa olmazdır. 
Son yıllarda çoğu kına gecesinin yerini bekarlığa veda geceleri almış durumda. Hatta ikisi bir arada organizasyonlarda yapılmıyor değil. Akşam kına gecesi ve ardından kız arkadaşlarla yapılacak olan after party tadından yenmez sanırım.
Bekarlığa veda için artık çeşitli mekanlar ve organizasyon şirketleri çok güzel detaylarla hazırlıklarınıza yardımcı olmak için çalışıyorlar... Bunlar dışında yine o güzel anıların sonsuza kadar silinmemesi için çeşitli hediyeler hazırlanıyor. Eğlence amaçlı şapka, gözlük, tshirt, iç çamaşırı gibi aksesuarlarda bu geceye hem daha çok gülücük hemde ilginçlik katıyor. 


Tabi ki ilk olarak tüm planlar ekonomik olarak değerlendirilip bütçe belirlendikten sonra Bekarlığa veda ile ilgili planlarınızı bu bütçe dahilinde yapmanızı öneririm. 
Bu gecenin de her şeyde olduğu gibi mimarı siz olacaksınız. Mekan ya da yaptığınız plan ne olursa olsun dostlarla yaşanacak kahkahaların, dedikoduların, dansların eksik olmayacağı bu gece hiç unutulmayacak. 
Mekan ve Organizasyon şirketleri ile çalışmak çok basit. Onlara ödemeyi yaptıktan sonra sizin beyniniz olup düşünebildikleri için bu konuya hiç girmek istemiyorum. 
Ekonominiz kısıtlıysa bile gerçekten çok şık ve güzel planlar yapabilir bu mekanlara ve organizasyon şirketlerine taş çıkartabilirsiniz. 
İlk önce Bu kadar düğün telaşı ve yorgunluktan sonra "Bir organizasyona daha kendinizi hazır hissediyor musunuz?" cümlesini kesinlikle iyi düşünmelisiniz. 
İnanın ki ben hissetmemiştim. Bekarlığa vedam için ayarladığım tüm hediyeleri kına gecemde dağıttım. Sonra arkadaşlarımı evimde ağırladım ve ciddi şekilde eğlendik. :)
Ben hayatımın çoğunu planlı ve kendimi yormayacak şekilde yaşayan bir kişiliğe sahibim. Herkes bu şekilde olmayabilir. O yüzden not edin ikinci detay geliyor...
Arkadaşlarınızla dışarı çıkıp bir eğlence mekanına rezervasyon yapıp dibine kadar eğlenmek istiyor olabilirsiniz. Orada da bir durup derin bir nefes alın. Çünkü o mekanın rezervasyonundan, ücretine kadar her detay yine sizde bitiyor. Genellikle düğün hazırlığında olan herkes bilir ki çoğunlukla elde çok fazla bir miktar nakit bulunmuyor... Hatta kredi kartları da dolabiliyor. O yüzden davet edeceğiniz arkadaşlarınızla böyle bir durum var ise önceden görüşüp mekanın ücretini, sunduğu imkanları ve ulaşımı kesinlikle kararlaştırmanız gerekiyor. Aksi takdirde o eğlenceli gecenin sonunda yoğun bir hesap ödemeniz gerekebilir ya da tam o gün arkadaşlarınızdan biri gelemeyebilir ve yine onun hesabı siz ve arkadaşlarınıza patlar. Bu durumlar umarım yaşanmaz fakat yüksek oranda olduğu için uyarmak görevim. :)
Mekanla kesin ve net bir şekilde pazarlık yapmanızda bu durumu aşmanızda etkili olabilir. Artı eksi konuklarınız olabileceğini onlara anlatabilirseniz böyle bir problemle karşılaşmazsınız ve herkes mutlu olur. 
Bekarlığa veda gecenizi düğüne en fazla bir hafta varken gerçekleştirmiş olmanızı tavsiye ederim. Zaten yorgunken, birde bu gecenin yorgunluğunu üzerinize yükleyip dinlenemeden peri kızı olamazsınız. 
Mekanı belirlemeden önce ne tarzda eğlenmek istediğinize karar verme lüksü size ait olmalı... Belki bir club, belki sessiz sakin denize nazır bir restaurantta yemek, belkide bir fasıl ya da canlı müzik... Hangisi size hitap ediyor?
Gelelim Bekarlığa veda için arkadaşlarınıza vereceğiniz hediyelere...
Bu hediyeler asla lüks ve pahalı şeyler olmak zorunda değil. Kendi yapacağınız ufak hediyelikler bile sonsuza kadar dostlarınız tarafından saklanacak. Unutmayın onlar için hediye değil, siz önemlisiniz ve onlara öyle bir hediye seçin ya da yapın ki baktıkça sizi görsünler.
Günümüz dahilinde olan çeşitli süslenen ojeler örnek olabilir. Ben o ojelerden yapmıştım. Koca bir kutu kırmızı oje alıp annemle birlikte fiyonlar ve kurdelelerle süsleyip ilgi çekici bir hale getirmiştik. Resmi olmadığı için postta sunamıyorum. Fakat fotoğrafladığım an instagramdan paylaşacağım. Zaten artık sıradan olmaya başladı ojeler... Bir kaç sene önce "Waauuww!" dedirtecek bir şeydi. :)
Gece içerisinde eğlencelik tshirtler yaptırabilir, gözlükler, bıyıklar, konuşma balonları, hatıra çerçeveleri gibi detaylarla gecenizi renklendirebilir, sosyal medyada sizi takip edenleri resim bombardımanına maruz bırakabilirsiniz. Kırmızı rujlarda bekarlığa vedanın vazgeçilmez hediyeleri olabilir. "Geceye ancak kırmızı ruj sürenler katılabilir." gibi bir şart koşup silinen rujları sizin süslenmiş hediye rujlarınızla tazelemelerini sağlayabilirsiniz. 
Bu kartondan yapılan, genelde parti malzemeleri satılan yerlerde bulacağınız dekoratif çerçeveleri ise kendiniz daha kaliteli ve ilgi çekici yapabilirsiniz. Ben bekarlığa veda gecemde kullanmayı düşünüp vazgeçince kına geceme uyarladığım çerçevemi kendi ellerimle yaptım.
Bunun için gerekli olan malzemeler ise 4 adet çıta, tül, keçe, boncuk, sim...aklınıza gelecek herşey olabilir. 4 çıtayı herhangi bir marangozda birbirine monte ettirdikten sonra gerisi sizin hayal dünyanıza kalmış. Ben böyle bir şey yapmıştım. 


Gece içerisinde ikram edebileceğiniz sarmal şekerler, şeker hamurundan hazırlayacağınız kurabiyeler de fazlaca renk katabilir. Yine üç sene önce araştırdığımda bu kadar yaygın olmayan kurabiyelerin tanesini 9 TL olduğunu öğrendiğimde kendim yapmaya karar verip eşim ve kendi ailemin tüm eşrafını başıma toplayıp toplam 120 adet kurabiye yapmışlığım vardır. Bekarlığa veda değilde kına gecemde olduğu için bindallı şeklini tercih ettim. Onunda resmini size örnek olarak şöyle göstereyim.

Geceyi zenginleştirmek adına bir fikir daha... 
İlkokulda hepimizin saçma hatıra defterleri vardı. Hatırlarsınız. Kırtasiyelerde hala mevcut. Onlardan bir tane edinin. Birde yanına şöyle en tüylüsünden bir kalem koyun ve bekarlığa vedanıza katılan arkadaşlarınıza gönlünüzden kopan sayfayı hediye edin ve size sonsuza dek okuyup güleceğiniz cümleler yazsınlar...
 "Mekanı unutalım ben evde yapsam bu bekarlığa vedayı?" derseniz eğer Kına gecenizden sonra arkadaşlarınızı evlerine göndermemeyi bir düşünün derim. Çünkü öyle bir ekibi bir daha bir araya zor toplarsınız. 
Tabi yine aynı hazırlıklar ev için geçerlidir. Bu sefer mekan ev olduğu için pijama partisi formatı verilebilir. Ev süslenebilir, konuklarınıza hediye olarak sevimli uyku gözlükleri verebilirsiniz.  Dedikodu malzemeleri olan çekirdek cips ve bilimum zararlı olan her şeyi ayarlamayı asla unutmayın. İlla ki yedek diske müzikler, oyun havaları falan indirin. Siz oynamasanız bile birisi kalkacak ve herkesi coşturacaktır. Evde karaoke de yapılabilecek aktiviteler arasında. 
Kına geceniz bitmeden bir arkadaşınızı evi hazırlaması için görevlendirmeniz işinizi kolaylaştıracaktır. Yiyecek ve içecek olan her şeyin masa üzerinde açık büfe şeklinde olması önerimdir. Tüm gece mutfağa gidip gelmek zorunda kalmamış olursunuz. Makyaj temizleyicileri, bakım kremlerini falanda etrafta bırakmayı unutmayın. Makyajını silecek onca kız varken onların elinizin altında olmaması sorun olur. :) Her şeyi ayarlayacak bu görevli arkadaş muhtemelen düğündeki sadıcınız, nikahınızdaki şahidinizdir. Kolaylıklar diliyorum kendisine. 
Peki o gece ne yapmamalısınız?
Evdeyseniz asla televizyonu açmayın. Hatta telefonları bir süreliğine uzaklaştırın. Resimler paylaşılsın. Beğenilere sonra bakılsın. 
Evde de olsanız dışarıda da olsanız eğer alkol alacaksanız çok kaçırmayın. Gecenizi unutturacak kadar, midenizi alt üst edecek kadar alkol almayın.
Muhabbet ederken birisinin dahi grup içinden ayrılıp, sıkılmasına hatta bunu düşünmesine bile izin vermeyin. Onların hepsi sizin dostunuz ama birbirlerini tanımıyor olabilirler. Kaynaştırmak sizin göreviniz. 
Dışarıda bir mekana gidiyorsanız hesap konusunu son dakikaya bırakmayın. Yine o görevli arkadaş siz dahil tüm parayı cebine atıp hesabı o ödesin. Bu sayede kimseyle bu konuda sıkıntı yaşamamış olursunuz. Hatta haberiniz bile olmaz. 
Umarım yaşlılığınızda bile hatırlayıp güleceğiniz bir bekarlığa veda gecesi yaşarsınız. Böyle bir gece aynı düğün akşamı gibidir. Bir daha ne kadar uğraşsanız da aynı tadı bulamazsınız. Umarım bu küçük tüyolarım işinize yarar... Yakında Kına Gecesi ile ilgili tüyolarımla yine siz gelin adayları ile olacağım. Beni takip etmek isterseniz blog takibimi buradan pembesmokinblog instagram hesabımıda buradan ekleyebilir, yazılarıma her an ulaşabilir hemde beni çok mutlu etmiş olursunuz. 
Bir sonraki yazımda görüşmek umuduyla
Kocaman Öpücüklerim ve Kucak Dolusu Sevgilerimle 
Hoşçakalın.
Aslı

 


2 yorum :

  1. kuzum harika bir post olmuş ellerine sağlık biz bekarlar için süper bir yazı :) öpüldün



































    ++33
























































































































































































































    YanıtlaSil

Fikriniz benim için çok değerli... Yorumlarınızı bekliyorum.